Zo maak je kans op een Cum Laude Award!
                                 
                        
                    
                
                Gea en Barbara zijn ‘hoofdarbiter’ bij de verkiezing van de Cum Laude Awards. Wij vroegen naar tips voor de inzenders van kaas en zuivel. […]            
            
                Geschatte leestijd:  4 minuten            
            
            
            
        Cum Laude 2021
                
                Gaan de Cum Laude Awards door dit jaar? Zodra er meer bekend is, zullen we je daar in een e-mailnieuwsbrief verder over informeren. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Online bijeenkomsten over uitwisselingsplatform
                
                Uitwisseling van kennis en ervaring tussen kaasmakers, zuivelbereiders en kaasspecialisten staat centraal in het project ‘FACE in itinere’. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Het Kaaslokaal: kant-en-klare kaasmakerij
                
                Bart en José Eikelenboom wilden kaas gaan maken op hun boerderij, maar geen grote en kostbare verbouwing voor een kaasmakerij.  […]            
            
                Geschatte leestijd:  2 minuten            
            
            
            
        Treur Kaas bestaat 65 jaar
                
                Treur Kaas bestaat in 2020 precies 65 jaar. In 1955 startte E.M. Treur de kaasgroothandel. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Sinterkaasje maakt Sinterklaastijd beetje leuker
                
                Met het Sinterkaasje, een kaasje in de vorm van de mijter van Sinterklaas, wil Gemma Breedijk van streekwinkel Boer en Goed in Zoeterwoude deze bijzondere sinterklaastijd een beetje leuker maken. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Bericht van de BBZ-voorzitter
                
                Vanmorgen betrapte ik mezelf erop dat ik al meer dan twee weken het erf niet af ben geweest.. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Uitslagen onderzoek rauwe melk digitaal verstuurd
                
                Leden van de BBZ die monsters rauwe koemelk insturen voor onderzoek bij Qlip, krijgen de uitslagen volgend jaar digitaal toegestuurd rechtstreeks van Qlip. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Nieuwe BBZ-secretaris
                
                De Bond van Boerderij-Zuivelbereiders heeft een nieuwe secretaris: Heleen Brantenaar. Zij stelt zich graag aan u voor. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Booij Kaasmakers begint met online kaasabonnement
                
                Kaasliefhebbers kunnen vanaf begin november een online kaasabonnement afsluiten bij Booij Kaasmakers in Streefkerk. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Krachten bundelen voor korte ketens
                
                Provincies en het ministerie van LNV gaan hun krachten bundelen voor de korte ketens. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Volle melk en roomboter helpen bij luchtweginfecties kinderen
                
                Kinderen in de leeftijd van 1 tot en met 4 jaar hebben minder last van luchtweginfecties als ze groene groente, volle melk, roomboter en rundvlees eten. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Bericht van de BBZ-voorzitter
                
                De aftrap van Oktober Boerenkaasmaand vindt voor mij traditiegetrouw plaats tijdens de Fokveedag in Hoornaar, waar onze Boerengeitenkaas al meer dan twintig jaar gekeurd en tentoongesteld wordt. […]            
            
                Geschatte leestijd:  2 minuten            
            
                Nieuwe keurmeesters zuivel en zachte kaas
                
                De afgelopen weken hebben tien deelnemers de training voor keurmeester zuivel en zachte kaas gevolgd. De achtergrond van de deelnemers is zeer gevarieerd. Sommigen zijn zuivelbereider of kaasmaker, anderen werken […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Campagne Oktober Boerenkaasmaand
                
                In deze maand brengen we de Boerenkaas en kaas gemaakt op de boerderij extra onder de aandacht. […]            
            
                Geschatte leestijd:  2 minuten            
            
            
            
        Eerste aflevering ‘De Boer Op’ online
                
                Maak op het YouTube-kanaal van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders kennis met de BBZ-leden. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Deelnemers positief over online cursus
                
                Op 3 september organiseerde Barbara Hart de online studiemiddag ‘Flexibeler produceren’. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Nieuwe start promotie Boeren Goudse Oplegkaas
                
                De Stichting Boeren Goudse Oplegkaas zet in de Oktober Boerenkaasmaand extra in op promotie van de Boeren Goudse Oplegkaas met een speciale actie voor klanten van kaasspeciaalzaken.  […]            
            
                Geschatte leestijd:  2 minuten            
            
            
            
        
		Zo maak je kans op een Cum Laude Award!
                
                Gea en Barbara zijn ‘hoofdarbiter’ bij de verkiezing van de Cum Laude Awards. Wij vroegen naar tips voor de inzenders van kaas en zuivel. […]            
            
                Geschatte leestijd:  4 minuten            
            
            
            
        Cum Laude 2021
                
                Gaan de Cum Laude Awards door dit jaar? Zodra er meer bekend is, zullen we je daar in een e-mailnieuwsbrief verder over informeren. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Online bijeenkomsten over uitwisselingsplatform
                
                Uitwisseling van kennis en ervaring tussen kaasmakers, zuivelbereiders en kaasspecialisten staat centraal in het project ‘FACE in itinere’. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Het Kaaslokaal: kant-en-klare kaasmakerij
                
                Bart en José Eikelenboom wilden kaas gaan maken op hun boerderij, maar geen grote en kostbare verbouwing voor een kaasmakerij.  […]            
            
                Geschatte leestijd:  2 minuten            
            
            
            
        Treur Kaas bestaat 65 jaar
                
                Treur Kaas bestaat in 2020 precies 65 jaar. In 1955 startte E.M. Treur de kaasgroothandel. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Sinterkaasje maakt Sinterklaastijd beetje leuker
                
                Met het Sinterkaasje, een kaasje in de vorm van de mijter van Sinterklaas, wil Gemma Breedijk van streekwinkel Boer en Goed in Zoeterwoude deze bijzondere sinterklaastijd een beetje leuker maken. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Bericht van de BBZ-voorzitter
                
                Vanmorgen betrapte ik mezelf erop dat ik al meer dan twee weken het erf niet af ben geweest.. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Uitslagen onderzoek rauwe melk digitaal verstuurd
                
                Leden van de BBZ die monsters rauwe koemelk insturen voor onderzoek bij Qlip, krijgen de uitslagen volgend jaar digitaal toegestuurd rechtstreeks van Qlip. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Nieuwe BBZ-secretaris
                
                De Bond van Boerderij-Zuivelbereiders heeft een nieuwe secretaris: Heleen Brantenaar. Zij stelt zich graag aan u voor. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Booij Kaasmakers begint met online kaasabonnement
                
                Kaasliefhebbers kunnen vanaf begin november een online kaasabonnement afsluiten bij Booij Kaasmakers in Streefkerk. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Krachten bundelen voor korte ketens
                
                Provincies en het ministerie van LNV gaan hun krachten bundelen voor de korte ketens. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Volle melk en roomboter helpen bij luchtweginfecties kinderen
                
                Kinderen in de leeftijd van 1 tot en met 4 jaar hebben minder last van luchtweginfecties als ze groene groente, volle melk, roomboter en rundvlees eten. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Bericht van de BBZ-voorzitter
                
                De aftrap van Oktober Boerenkaasmaand vindt voor mij traditiegetrouw plaats tijdens de Fokveedag in Hoornaar, waar onze Boerengeitenkaas al meer dan twintig jaar gekeurd en tentoongesteld wordt. […]            
            
                Geschatte leestijd:  2 minuten            
            
                Nieuwe keurmeesters zuivel en zachte kaas
                
                De afgelopen weken hebben tien deelnemers de training voor keurmeester zuivel en zachte kaas gevolgd. De achtergrond van de deelnemers is zeer gevarieerd. Sommigen zijn zuivelbereider of kaasmaker, anderen werken […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Campagne Oktober Boerenkaasmaand
                
                In deze maand brengen we de Boerenkaas en kaas gemaakt op de boerderij extra onder de aandacht. […]            
            
                Geschatte leestijd:  2 minuten            
            
            
            
        Eerste aflevering ‘De Boer Op’ online
                
                Maak op het YouTube-kanaal van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders kennis met de BBZ-leden. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Deelnemers positief over online cursus
                
                Op 3 september organiseerde Barbara Hart de online studiemiddag ‘Flexibeler produceren’. […]            
            
                Geschatte leestijd:  < 1 minuut            
            
            
            
        Nieuwe start promotie Boeren Goudse Oplegkaas
                
                De Stichting Boeren Goudse Oplegkaas zet in de Oktober Boerenkaasmaand extra in op promotie van de Boeren Goudse Oplegkaas met een speciale actie voor klanten van kaasspeciaalzaken.  […]            
            
                Geschatte leestijd:  2 minuten