Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


positief-online-cursus

Deelnemers positief over online cursus

Op 3 september organiseerde Barbara Hart de online studiemiddag ‘Flexibeler produceren’. Tijdens de evaluatie aan het einde van de sessie werd er unaniem positief gereageerd op de inhoud en op de online vorm.

De studiemiddag begon om 13.30 uur en duurde tot 15.25 uur. Er waren dertien deelnemers. Na een goede introductie van Barbara over Zoom en het onderwerp ging de studiemiddag van start. Het was een heel interactieve sessie waarbij ­Barbara powerpointslides afwisselde met discussie tussen de deelnemers.

De onderwerpen die werden behandeld:
• Het begint bij melk – wat kun je doen om je eigen melkstroom te reguleren.
• Het bereidingsproces – op welke manieren kun je het bereidingsproces aanpassen waardoor je kunt werken met een langere THT of waardoor je proces trager verloopt (kaas).
• De opslag van kaas en zuivel – op welke manieren kun je je opslagomstandigheden aanpassen zodat je flexibeler bent, denk aan lagere temperaturen bij rijpen en zuivel/zachte kaas diepkoelen of bevriezen.
• Herbestemmen – zoek andere toepassingen als de producten de THT bereiken, denk aan ijs, kaasfondue, kaaskroketten, sauzen. Traceerbaarheid is belangrijk.

Tussen deze onderwerpen door was er voldoende ruimte voor de deelnemers om ervaringen te delen of dieper in te gaan op de informatie van Barbara. De meeste deelnemers hadden een actieve houding.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen juni 2024

De noteringscommissie is op 7 juni weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor juni. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit zijn de winnaars van de Nationale Competities Foodspecialiteiten 2024!

Tijdens het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten van Vakcentrum Foodspecialiteiten, zijn de winnaars bekendgemaakt. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Veiling van de Reuzengraskaas levert recordbedrag van € 23.200,- op

Kaaskoning John de Goey doet laatste bod veiling Nationale Graskaasdag 2024 en is koper van de reuzengraskaas. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten