Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


positief-online-cursus

Deelnemers positief over online cursus

Op 3 september organiseerde Barbara Hart de online studiemiddag ‘Flexibeler produceren’. Tijdens de evaluatie aan het einde van de sessie werd er unaniem positief gereageerd op de inhoud en op de online vorm.

De studiemiddag begon om 13.30 uur en duurde tot 15.25 uur. Er waren dertien deelnemers. Na een goede introductie van Barbara over Zoom en het onderwerp ging de studiemiddag van start. Het was een heel interactieve sessie waarbij ­Barbara powerpointslides afwisselde met discussie tussen de deelnemers.

De onderwerpen die werden behandeld:
• Het begint bij melk – wat kun je doen om je eigen melkstroom te reguleren.
• Het bereidingsproces – op welke manieren kun je het bereidingsproces aanpassen waardoor je kunt werken met een langere THT of waardoor je proces trager verloopt (kaas).
• De opslag van kaas en zuivel – op welke manieren kun je je opslagomstandigheden aanpassen zodat je flexibeler bent, denk aan lagere temperaturen bij rijpen en zuivel/zachte kaas diepkoelen of bevriezen.
• Herbestemmen – zoek andere toepassingen als de producten de THT bereiken, denk aan ijs, kaasfondue, kaaskroketten, sauzen. Traceerbaarheid is belangrijk.

Tussen deze onderwerpen door was er voldoende ruimte voor de deelnemers om ervaringen te delen of dieper in te gaan op de informatie van Barbara. De meeste deelnemers hadden een actieve houding.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

“Ik hoef de mensen echt niet te vertellen hoe ze kaas moeten maken.”

Bert Andreae werkt sinds 1997 bij het COKZ, het Centraal Orgaan voor KwaliteitsZaken. Lees hier het hele verhaal! […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Crowdfunding

Crowdfunding. In 2019 verhuisden Mieke en Gerard Mul, samen met hun jonge kinderen van Drenthe naar Warmond, naar Boerderij Boterhuys. […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Brian Luikel: “Alles van Nederlandse bodem”

Brian Luikel is eigenaar van Restaurant Neder in Alkmaar. “Ik heb nooit een koksopleiding gevolgd." Lees hier zijn verhaal. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten