Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Sinterkaasje maakt Sinterklaastijd beetje leuker

Met het Sinterkaasje, een kaasje in de vorm van de mijter van Sinterklaas, wil Gemma Breedijk van streekwinkel Boer en Goed in Zoeterwoude deze bijzondere sinterklaastijd een beetje leuker maken.

“Toen ik premier Rutte op tv hoorde uitleggen dat we het sinterklaasfeest dit jaar heel klein moeten vieren, dacht ik meteen aan alle grootouders die het feest dit jaar moeten missen. Ik wilde een creatieve oplossing bedenken die deze bijzondere sinterklaastijd een beetje leuker maakt”, vertelt Gemma Breedijk die ook kaaskeurmeester is.

Sinterkaasje met Rode pesto

Het Sinterkaasje is een kaasje met rode pesto. Het bisschopsrood komt van zaadjes van de orleaanboom of anattoboom. Het kaasje wordt in een doosje als brievenbuspost verstuurd. Compleet met een gedicht op naam erbij en een hint wie de Sint op het idee heeft gebracht.

sinterkaasje-in-sinterklaastijd

Sympathieke werkgevers

Er zijn ook veel bedrijven die bij hun medewerkers een Sinterkaasje laten bezorgen. “Dat had ik niet verwacht”, zegt Breedijk. “Veel Nederlandse werkgevers blijken in deze moeilijke tijd erg sympathiek. Dat is een mooie decembergedachte, toch?”

Foto: Boer en Goed

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

“Ik hoef de mensen echt niet te vertellen hoe ze kaas moeten maken.”

Bert Andreae werkt sinds 1997 bij het COKZ, het Centraal Orgaan voor KwaliteitsZaken. Lees hier het hele verhaal! […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Crowdfunding

Crowdfunding. In 2019 verhuisden Mieke en Gerard Mul, samen met hun jonge kinderen van Drenthe naar Warmond, naar Boerderij Boterhuys. […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Brian Luikel: “Alles van Nederlandse bodem”

Brian Luikel is eigenaar van Restaurant Neder in Alkmaar. “Ik heb nooit een koksopleiding gevolgd." Lees hier zijn verhaal. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten