Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuten


Sinterkaasje maakt Sinterklaastijd beetje leuker

Met het Sinterkaasje, een kaasje in de vorm van de mijter van Sinterklaas, wil Gemma Breedijk van streekwinkel Boer en Goed in Zoeterwoude deze bijzondere sinterklaastijd een beetje leuker maken.

“Toen ik premier Rutte op tv hoorde uitleggen dat we het sinterklaasfeest dit jaar heel klein moeten vieren, dacht ik meteen aan alle grootouders die het feest dit jaar moeten missen. Ik wilde een creatieve oplossing bedenken die deze bijzondere sinterklaastijd een beetje leuker maakt”, vertelt Gemma Breedijk die ook kaaskeurmeester is.

Sinterkaasje met Rode pesto

Het Sinterkaasje is een kaasje met rode pesto. Het bisschopsrood komt van zaadjes van de orleaanboom of anattoboom. Het kaasje wordt in een doosje als brievenbuspost verstuurd. Compleet met een gedicht op naam erbij en een hint wie de Sint op het idee heeft gebracht.

sinterkaasje-in-sinterklaastijd

Sympathieke werkgevers

Er zijn ook veel bedrijven die bij hun medewerkers een Sinterkaasje laten bezorgen. “Dat had ik niet verwacht”, zegt Breedijk. “Veel Nederlandse werkgevers blijken in deze moeilijke tijd erg sympathiek. Dat is een mooie decembergedachte, toch?”

Foto: Boer en Goed

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen voor maart 2023

De noteringscommissie is op vrijdag 3 maart weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor maart. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit deed BBZ

Het afgelopen jaar heeft de BBZ weer de nodige controles uitgevoerd voor de GMP+ leden die meedoen met het GMP+ programma. Lees hier meer! […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Overnight oatmeal met boerenyoghurt

Overnight oatmeal met boerenyoghurt. Bekijk hier de ingrediënten voor het recept en lees de bereidingswijze. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuten