Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


training-keurmeesters-zuivel-en-zachte-kaas

Nieuwe keurmeesters zuivel en zachte kaas

De afgelopen weken hebben tien deelnemers de training voor keurmeester zuivel en zachte kaas gevolgd.

De achtergrond van de deelnemers is zeer gevarieerd. Sommigen zijn zuivelbereider of kaasmaker, anderen werken in een kaasspeciaalzaak, groothandel of op een kwaliteitsafdeling van een voedingsmiddelenproducent. Er was veel enthousiasme en interesse bij de aspirant-keurmeesters om meer te leren over het proeven, benoemen en beoordelen van afwijkingen in geur, smaak, consistentie en uiterlijk van zuivelproducten en zachte kaas.

De training werd verzorgd door Barbara Hart (Barlactica). De BBZ is blij dat het team van keurmeesters zuivel en zachte kaas is uitgebreid. “Zo kunnen we, zodra het weer mogelijk is om keuringen te organiseren, met volle kracht vooruit!”, aldus bestuurslid Marije van der Poel.

Foto: Barbara Hart

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Cum Laude Awards 2024

Alle winnaars van een platina medaille worden een voor een op het podium geroepen. Bekijk alle winnaars van de Cum Laude Awards hier. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Ferry Wijsman: “Groente is superdivers!”

Ferry Wijsman verzorgde het sponsordiner. Kaas van de boerderij en boerderijzuivel speelt een grote rol in zijn bestaan als chef-kok. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten