Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


training-keurmeesters-zuivel-en-zachte-kaas

Nieuwe keurmeesters zuivel en zachte kaas

De afgelopen weken hebben tien deelnemers de training voor keurmeester zuivel en zachte kaas gevolgd.

De achtergrond van de deelnemers is zeer gevarieerd. Sommigen zijn zuivelbereider of kaasmaker, anderen werken in een kaasspeciaalzaak, groothandel of op een kwaliteitsafdeling van een voedingsmiddelenproducent. Er was veel enthousiasme en interesse bij de aspirant-keurmeesters om meer te leren over het proeven, benoemen en beoordelen van afwijkingen in geur, smaak, consistentie en uiterlijk van zuivelproducten en zachte kaas.

De training werd verzorgd door Barbara Hart (Barlactica). De BBZ is blij dat het team van keurmeesters zuivel en zachte kaas is uitgebreid. “Zo kunnen we, zodra het weer mogelijk is om keuringen te organiseren, met volle kracht vooruit!”, aldus bestuurslid Marije van der Poel.

Foto: Barbara Hart

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen juli 2025

De noteringscommissie is op 4 juli weer bij elkaar geweest voor overleg over de noteringen. Bekijk hier de noteringen van juli. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Noteringen juni 2025

Op 6 juni is de noteringscommissie weer bijeengeweest om overleg te voeren over de notering. Bekijk hier de noteringen voor juni. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

De BBZ groeit!

Vier nieuwe leden vertellen waarom ze lid van de BBZ zijn geworden. Zeg het voort, dan blijven we groeien voor jouw belang! […]
Geschatte leestijd: 4 minuten