Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


training-keurmeesters-zuivel-en-zachte-kaas

Nieuwe keurmeesters zuivel en zachte kaas

De afgelopen weken hebben tien deelnemers de training voor keurmeester zuivel en zachte kaas gevolgd.

De achtergrond van de deelnemers is zeer gevarieerd. Sommigen zijn zuivelbereider of kaasmaker, anderen werken in een kaasspeciaalzaak, groothandel of op een kwaliteitsafdeling van een voedingsmiddelenproducent. Er was veel enthousiasme en interesse bij de aspirant-keurmeesters om meer te leren over het proeven, benoemen en beoordelen van afwijkingen in geur, smaak, consistentie en uiterlijk van zuivelproducten en zachte kaas.

De training werd verzorgd door Barbara Hart (Barlactica). De BBZ is blij dat het team van keurmeesters zuivel en zachte kaas is uitgebreid. “Zo kunnen we, zodra het weer mogelijk is om keuringen te organiseren, met volle kracht vooruit!”, aldus bestuurslid Marije van der Poel.

Foto: Barbara Hart

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen mei 2025

Op 2 mei is de noteringscommissie opnieuw bijeengeweest voor overleg over de notering. Bekijk hier de noteringen voor mei. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Noteringen april 2025

Op 4 april is de noteringscommissie opnieuw bijeengeweest om de ontwikkelingen op de markt te bespreken. Bekijk hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

De BBZ groeit!

Vier nieuwe leden vertellen waarom ze lid van de BBZ zijn geworden. Zeg het voort, dan blijven we groeien voor jouw belang! […]
Geschatte leestijd: 4 minuten