Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


training-keurmeesters-zuivel-en-zachte-kaas

Nieuwe keurmeesters zuivel en zachte kaas

De afgelopen weken hebben tien deelnemers de training voor keurmeester zuivel en zachte kaas gevolgd.

De achtergrond van de deelnemers is zeer gevarieerd. Sommigen zijn zuivelbereider of kaasmaker, anderen werken in een kaasspeciaalzaak, groothandel of op een kwaliteitsafdeling van een voedingsmiddelenproducent. Er was veel enthousiasme en interesse bij de aspirant-keurmeesters om meer te leren over het proeven, benoemen en beoordelen van afwijkingen in geur, smaak, consistentie en uiterlijk van zuivelproducten en zachte kaas.

De training werd verzorgd door Barbara Hart (Barlactica). De BBZ is blij dat het team van keurmeesters zuivel en zachte kaas is uitgebreid. “Zo kunnen we, zodra het weer mogelijk is om keuringen te organiseren, met volle kracht vooruit!”, aldus bestuurslid Marije van der Poel.

Foto: Barbara Hart

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen juli 2024

De noteringscommissie is op 5 juli weer bijeengekomen voor overleg over de noteringen. Lees hier de noteringen voor juli. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Noteringen juni 2024

De noteringscommissie is op 7 juni weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor juni. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit zijn de winnaars van de Nationale Competities Foodspecialiteiten 2024!

Tijdens het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten van Vakcentrum Foodspecialiteiten, zijn de winnaars bekendgemaakt. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten