Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuten


herziening-hygienecode

Stand van zaken herziening hygiënecode

In de zomer van 2019 is er gestart met de herziening van de hygiënecode.  De Bond van Boerderij-Zuivelbereiders is tevreden met hoe de herziening tot nu toe verloopt.

In het voorjaar van 2020 is er een start gemaakt met het aanpassen van een deel van de risicoanalyse, de basis van de hygiënecode. In juni is dit aangepaste deel ter beoordeling aangeboden aan de NVWA en half november heeft de BBZ een reactie hierop ontvangen. De komende maanden zullen worden gebruikt om de gemaakte opmerkingen te verwerken en het resterende deel van de risicoanalyse aan te passen aan de huidige normen en inzichten.

Na goedkeuring van de volledige risicoanalyse kan worden gestart met het herschrijven van de hygiënecode, het kwaliteitshandboek zoals velen dit kennen. De BBZ hoopt dit herschrijven in het najaar van 2021 te kunnen starten. Pas na goedkeuring door VWS van zowel de risicoanalyse als het handboek, zal de huidige hygiënecode vervallen en worden vervangen door de herziene hygiënecode.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen voor maart 2023

De noteringscommissie is op vrijdag 3 maart weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor maart. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit deed BBZ

Het afgelopen jaar heeft de BBZ weer de nodige controles uitgevoerd voor de GMP+ leden die meedoen met het GMP+ programma. Lees hier meer! […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Overnight oatmeal met boerenyoghurt

Overnight oatmeal met boerenyoghurt. Bekijk hier de ingrediënten voor het recept en lees de bereidingswijze. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuten