Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


Noteringen

Noteringen voor maart 2021

Afgelopen vrijdag heeft de noteringscommissie overlegd over de notering voor de maand maart.

De zuivelmarkt verkeert nog steeds grotendeels in rust. De noteringen 
voor poeders veranderen niet veel en de bewegingen zijn bovendien 
gebaseerd op beperkte volumes. Ook bij de kaas is er sprake van een 
rustige, maar wel stabiele markt. Het voorgaande geldt echter niet voor 
het melkvet. De prijzen voor room en boter zijn recent behoorlijk 
gestegen. Er is veel belangstelling van kopers en de voorraden zijn niet 
groot. Mede door deze beperkte voorraden wordt verwacht dat de prijzen 
minstens op dit niveau zullen blijven of wellicht nog iets zullen stijgen.

De markt voor kaas, gemaakt op de boerderij, is ook stabiel. De aanvoer 
bij de handel is goed in evenwicht met de afzet. Alle afzetkanalen 
presteren prima. De voorraden zijn op dit moment passend bij het 
omzetvolume, zij het dat de voorraden van de oudere soorten langzaam 
kleiner worden. Kaas van een jaar oud begint schaars te worden, wel ligt 
er nog een voorraadje overjarige kaas. Ook deze zal op termijn wel een 
koper treffen. Met de paasdagen in het verschiet is het perspectief voor 
de verkoop goed. Coronamaatregelen blijven op de achtergrond voor 
onzekerheid zorgen, maar op dit moment is de markt positief gestemd. De 
noteringscommissie heeft besloten de noteringen voor maart gelijk te 
houden. De stemming is goed.

De noteringen voor de maand maart 2021 zijn dus als volgt:

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Cum Laude Awards 2024

Alle winnaars van een platina medaille worden een voor een op het podium geroepen. Bekijk alle winnaars van de Cum Laude Awards hier. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Ferry Wijsman: “Groente is superdivers!”

Ferry Wijsman verzorgde het sponsordiner. Kaas van de boerderij en boerderijzuivel speelt een grote rol in zijn bestaan als chef-kok. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten