Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Schijnwerpers_Heleen_Brantenaar_BoerenZuivel

In de schijnwerpers: Wie is Heleen Brantenaar?

Heleen Brantenaar begon in 2010 samen met haar man Rick een kaaswinkel, De Kazerie. “We wilden graag iets voor onszelf doen. Het werd een succes, maar vanwege mijn gezondheid hebben we de winkel in 2017 verkocht. Vanaf oktober 2020 beheer ik het secretariaat van de BBZ.” Telefoontjes en e-mail komen bij haar binnen, die Heleen zelf oplost of doorsluist naar de persoon die het betreft. “Daarnaast doe ik projecten zoals het GTS-dossier en – samen met Wim Meure – de controle van Echte Boerderijzuivel en Kaas van de Boerderij. Dat doe ik met veel plezier, want het betekent dat je bij leden langsgaat. Ik hou van die afwisseling in m’n werk, je hebt nooit een saai moment. Zo zit ik voor de stichting Foodspecialiteiten in de vakjury en kom ik in kaas- en delicatessenwinkels om te keuren. Ik merk dat steeds meer boerderijwinkels zich bij de stichting aansluiten. Het is leuk dat je zo in een andere rol dan secretaris bij leden van de BBZ over de vloer komt om naar winkel en bedrijfsvoering te kijken. Ik wil nog wel iets kwijt, want ik vind het bewonderenswaardig hoe actief dit bestuur is. Vaak zie je dat een bestuur vergadert en dat de uitvoering via het secretariaat verloopt. Maar dit bestuur doet bijna alles zelf. Terwijl ook zij een boerderij hebben, met alle problemen van nu. Ik vind dat de leden dat best mogen weten.”

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen juni 2024

De noteringscommissie is op 7 juni weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor juni. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit zijn de winnaars van de Nationale Competities Foodspecialiteiten 2024!

Tijdens het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten van Vakcentrum Foodspecialiteiten, zijn de winnaars bekendgemaakt. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Veiling van de Reuzengraskaas levert recordbedrag van € 23.200,- op

Kaaskoning John de Goey doet laatste bod veiling Nationale Graskaasdag 2024 en is koper van de reuzengraskaas. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten