Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuten


Schijnwerpers_Heleen_Brantenaar_BoerenZuivel

In de schijnwerpers: Wie is Heleen Brantenaar?

Heleen Brantenaar begon in 2010 samen met haar man Rick een kaaswinkel, De Kazerie. “We wilden graag iets voor onszelf doen. Het werd een succes, maar vanwege mijn gezondheid hebben we de winkel in 2017 verkocht. Vanaf oktober 2020 beheer ik het secretariaat van de BBZ.” Telefoontjes en e-mail komen bij haar binnen, die Heleen zelf oplost of doorsluist naar de persoon die het betreft. “Daarnaast doe ik projecten zoals het GTS-dossier en – samen met Wim Meure – de controle van Echte Boerderijzuivel en Kaas van de Boerderij. Dat doe ik met veel plezier, want het betekent dat je bij leden langsgaat. Ik hou van die afwisseling in m’n werk, je hebt nooit een saai moment. Zo zit ik voor de stichting Foodspecialiteiten in de vakjury en kom ik in kaas- en delicatessenwinkels om te keuren. Ik merk dat steeds meer boerderijwinkels zich bij de stichting aansluiten. Het is leuk dat je zo in een andere rol dan secretaris bij leden van de BBZ over de vloer komt om naar winkel en bedrijfsvoering te kijken. Ik wil nog wel iets kwijt, want ik vind het bewonderenswaardig hoe actief dit bestuur is. Vaak zie je dat een bestuur vergadert en dat de uitvoering via het secretariaat verloopt. Maar dit bestuur doet bijna alles zelf. Terwijl ook zij een boerderij hebben, met alle problemen van nu. Ik vind dat de leden dat best mogen weten.”

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen voor januari 2023

De noteringscommissie is op vrijdag 6 januari weer bijeengeweest voor overleg over de noteringen. Lees hier de noteringen voor januari. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

“Onze ambitie voor dit jaar? Vergemakkelijken”

De Lange Hoeve: een kaasboerderij met winkel. En ze runnen een toeristisch bedrijf. Hoe houden zij de ballen in de lucht? […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Organisatie Cum Laude Awards zoekt hulp!

De organisatie van de nieuwe editie van Cum Laude Awards is in volle gang. De technische keuringen door keurmeesters vinden plaats op 13 en 14 maart 2023 bij Fort Wierickerschans […]
Geschatte leestijd: < 1 minuten