Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuten


https://bbz.boerderijzuivel.nl/wpd/honderd-jaar-ambacht-met-een-moderne-aanpak/

Bourgondische Belg verleid tot toer door Cheese Valley

Bourgondische Belgen die in de rij staan voor een bezoek aan een kaasmakerij in het Groene Hart? Dat is wel de bedoeling van een nieuwe campagne die dit voorjaar in Vlaanderen gaat lopen. Cheese Valley is één van de grote trekkers in deze campagne en moet ervoor zorgen dat toeristen verleid worden om Nederlandse kaasmakers te bezoeken.

Cheese Valley, een gebied dat bekend staat om het ambacht van kaas maken, wordt in Vlaanderen nadrukkelijk onder de aandacht gebracht. Daardoor staan Woerden, Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard en Gouda in het spotlicht in de campagne ‘Culinair Nederland’ van de Belgische variant van de prestigieuze restaurantgids Gault & Millau 2021. Het doel: de Vlaming de ‘onontdekte haute cuisine’ van Nederland en Cheese Valley laten zien.

De regio in beeld

Voor de campagne is ook een video gemaakt waarin Frank Streefland van De Nieuwe Polderkeuken in Stolwijk de Belgische sterrenkok Michaël Vrijmoed (twee Michelinsterren) de regio laat zien en voor hem kookt met lokale producten. “Zeer lekker, ik ga hier vaker komen”, zegt de Gentenaar. Bekijk de video:

De campagne start dit voorjaar.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen voor maart 2023

De noteringscommissie is op vrijdag 3 maart weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor maart. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit deed BBZ

Het afgelopen jaar heeft de BBZ weer de nodige controles uitgevoerd voor de GMP+ leden die meedoen met het GMP+ programma. Lees hier meer! […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Overnight oatmeal met boerenyoghurt

Overnight oatmeal met boerenyoghurt. Bekijk hier de ingrediënten voor het recept en lees de bereidingswijze. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuten