Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


In_de_schijnwerpers_Lidia_van_Leeuwen_boerenzuivel

In de schijnwerpers: Lidia van Leeuwen

Lidia verzorgde jarenlang de administratievan de BBZ. Sinds 2001 om precies te zijn. “Het was een roerige tijd, ondermeer door de MKZ-periode. Dat gaf extra druk op de voorzitter, mevrouw Booij. En er was ook geen secretaris meer. Ze wist dat ik op zoek was naar een baantje. Toen ik het overnam was er geen ledenlijst meer. Die heb ik bij elkaar moeten schrapen uit de schamele administratie van het COKZ. Op die manier konden we de leden weer een factuur sturen voor de contributie. Dat was hard nodig, want de kas van de bond was helemaal leeg. Dat gaf verschillende reacties. Zo hadden we iemand aangeschreven die al twintig jaar geen bedrijf meer had. Die vroeg zich boos af hoe wij het in onze hersens haalden om een factuur te sturen.” Ze kan er nog om lachen. “Uiteindelijk hebben we alles weer bij elkaar gekregen. We konden weer vooruit.” Heeft Lidia de sector veel zien veranderen? “Het belangrijkste is dat er tegenwoordig veel meer aandacht is voor hygiëne. De kwaliteit is daardoor veel verbeterd. En doordat Cum Laude op een heel andere manier georganiseerd wordt, hebben we veel meer afzet gekregen met z’n allen. Wat ik de leden nog wel wil meegeven is dat ze elkaar als collega’s moeten zien, en niet als concurrenten. Wellicht kunnen ze af en toe hun steentje bij dragen. Het bestuur van de Bond staat voor grote uitdagingen en kan daar best wat hulp bij gebruiken. Tenslotte wil ik iedereen bedanken voor alle gezelligheid, de afgelopen jaren!”

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Wim Tiemessen: “De smaak was onvoorstelbaar”

Wim Tiemessen zet zich al jaren in om authentieke kazen uit het buitenland onder de aandacht te brengen. Lees het verhaal van de Fijnproever. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuut

De BBZ groeit! – Oktober 2025

De BBZ groeit! Dit keer vertellen vier nieuwe leden waarom ze lid van de BBZ zijn geworden. Lees hier hun verhalen. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Op ieders bord!

Felix Wilbrink – Voormalig culinair journalist bij De Telegraaf Afgelopen maand is het boek ‘Op ons bord’ van Anita Heijdraverschenen. En voor zover je het nog niet hebt gekocht: doe […]
Geschatte leestijd: 2 minuten