Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


FSSC22000_certificaat_kaas_boer_Slob_BoerenZuivel

FSSC22000 certificaat voor Kaas van boer Slob

Sinds 1985 maakt boer Cees Slob kaas in de polder van Giessenburg volgens een eigen vertrouwd recept. In de loop der jaren is de omvang van de productie gegroeid en om de kwaliteit en continuïteit te kunnen waarborgen is er begin 2021 besloten om het proces te structureren en te certificeren volgens FSSC22000.

Een vaste basis

Kaasboerderij Slob heeft de processen in de kaasmakerij weten vast te leggen en te digitaliseren. Hierdoor werd ook de inzet van extra personeel makkelijker omdat iedereen zijn werkzaamheden via een vaste basis kan uitvoeren. Zo biedt het certificeren van het proces niet alleen een waarborging van de kwaliteit maar meteen ook een meerwaarde in het maken van onze kaas.

Officieel certificaat

Na een eerste audit van Qlip in november 2021 en een tweede audit in maart 2022 mag Kaas van boer Slob zich verblijden met het officiële certificaat van FSSC22000.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Korte lijnen en Boeren Goudse Oplegkaas

Waarom is goed zo vaak een strijd en vindt rommel altijd een weg? Waarom luisteren we niet om te leren, maar luisteren we om aan te vallen? […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Noteringen oktober 2024

De noteringscommissie is op 4 oktober weer bijeengekomen voor overleg over de notering. De zuivelmarkt lijkt het hoogtepunt reeds gepasseerd. De gestage stijging van de noteringen is tot stilstand gekomen […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

De BBZ groeit!

De BBZ krijgt regelmatig aanmeldingen van nieuwe leden. Soms zegt er ook wel eens een lid op. Maar we groeien langzaam! […]
Geschatte leestijd: 4 minuten