Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


FSSC22000_certificaat_kaas_boer_Slob_BoerenZuivel

FSSC22000 certificaat voor Kaas van boer Slob

Sinds 1985 maakt boer Cees Slob kaas in de polder van Giessenburg volgens een eigen vertrouwd recept. In de loop der jaren is de omvang van de productie gegroeid en om de kwaliteit en continuïteit te kunnen waarborgen is er begin 2021 besloten om het proces te structureren en te certificeren volgens FSSC22000.

Een vaste basis

Kaasboerderij Slob heeft de processen in de kaasmakerij weten vast te leggen en te digitaliseren. Hierdoor werd ook de inzet van extra personeel makkelijker omdat iedereen zijn werkzaamheden via een vaste basis kan uitvoeren. Zo biedt het certificeren van het proces niet alleen een waarborging van de kwaliteit maar meteen ook een meerwaarde in het maken van onze kaas.

Officieel certificaat

Na een eerste audit van Qlip in november 2021 en een tweede audit in maart 2022 mag Kaas van boer Slob zich verblijden met het officiële certificaat van FSSC22000.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

De BBZ groeit!

Vier nieuwe leden vertellen waarom ze lid van de BBZ zijn geworden. Zeg het voort, dan blijven we groeien voor jouw belang! […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Uit-de-koelkast-doos

Ochtendruzies en kaasgeuren: een liefdevolle ode aan stinkkazen, huiselijke onrust en de vurige passie voor smaak. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Mariella Freudenau: “Ik krijg er nog steeds geen genoeg van!”

Mariella Freudenau is nu 5 jaar keurmeester. Wie haar hoort praten over yoghurt, kwark en kaas, zou denken dat ze het al lang doet. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten