Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuten


Portret_liefhebber_kaas_BoerenZuivel

Zomerse Boerenijstaart

Ingrediënten

100 g lichtbruine basterdsuiker
100 g boter (licht gekoeld)
10 speculaasjes, fijn verkruimeld
75 g bloem
2 liter vanille-ijs
500 g zomerfruit

Benodigdheden

Een springvorm van ø 24 cm

Verwarm de oven voor tot 150 °C. Wrijf met de toppen van de vingers de basterdsuiker, de boter, de speculaasjes en de bloem tot een kruimelig mengsel.

Verdeel de crumble over de bodem van de springvorm en druk deze met een lepel glad. Bak de kruimelbodem circa 10 min. in de oven en laat de bodem afkoelen. Verdeel het vanille-ijs erover zodat de bodem gelijkmatig bedekt is met een dikke laag ijs. Laat de ijstaart circa 2 uur in de diepvries opstijven.

Was intussen het fruit en halveer het indien nodig. Garneer de ijstaart met het fruit.

Tips

Je kunt met dit recept eindeloos variëren. Verschillende smaken koekjes voor de bodem, andere toppings en natuurlijk diverse smaken ijs. Wat dacht je van een heerlijke straciatella taart, amarene kersentaart of een zomerse mangotaart? Geniet ervan!

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Radeloos maar strijdbaar

Anje Grin uit Biddinghuizen bereikte in de afgelopen weken veel aandacht voor haar verhaal door het via social media te verspreiden. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Zorgen voor een gezonde toekomst: “We willen samen blijven groeien”

Midden in het groene landschap van het Zeeuwse Middelburg ligt de ‘Schatkamer van Schellach’, een kaasboerderij met koeien, winkel, kaasmakerij, zuivelproductie, kinderopvang en Bed & Breakfast. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

De koeien lusten geen gras

Soms heb je van die gesprekken waarvan je meteen weet dat het een column wordt. We schuilden voor een geweldige regenbui, ‘we’ zijn de kaasmaker en ik. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten