Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Portret_liefhebber_kaas_BoerenZuivel

Zomerse Boerenijstaart

Ingrediënten

100 g lichtbruine basterdsuiker
100 g boter (licht gekoeld)
10 speculaasjes, fijn verkruimeld
75 g bloem
2 liter vanille-ijs
500 g zomerfruit

Benodigdheden

Een springvorm van ø 24 cm

Verwarm de oven voor tot 150 °C. Wrijf met de toppen van de vingers de basterdsuiker, de boter, de speculaasjes en de bloem tot een kruimelig mengsel.

Verdeel de crumble over de bodem van de springvorm en druk deze met een lepel glad. Bak de kruimelbodem circa 10 min. in de oven en laat de bodem afkoelen. Verdeel het vanille-ijs erover zodat de bodem gelijkmatig bedekt is met een dikke laag ijs. Laat de ijstaart circa 2 uur in de diepvries opstijven.

Was intussen het fruit en halveer het indien nodig. Garneer de ijstaart met het fruit.

Tips

Je kunt met dit recept eindeloos variëren. Verschillende smaken koekjes voor de bodem, andere toppings en natuurlijk diverse smaken ijs. Wat dacht je van een heerlijke straciatella taart, amarene kersentaart of een zomerse mangotaart? Geniet ervan!

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

ALKMAAR – Karavaan Festival

Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Kijk hier voor meer informatie. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Cum Laude Awards 2024

Alle winnaars van een platina medaille worden een voor een op het podium geroepen. Bekijk alle winnaars van de Cum Laude Awards hier. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten