Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


Zelf_verzuivel_topsport_TheoDekker_BoerenZuivel

Zelf verzuivelen is net topsport

Voor u ligt alweer de laatste uitgave van 2021 van het nieuwe vakblad Boer en Zuivel. Wij als bestuur van de BBZ zijn erg blij met het resultaat en hopen dat de lezers ook tevreden zijn over de inhoud van dit mooie, eigentijdse blad. Mochten er ideeën zijn of is er nieuws te melden dat in dit vakblad thuishoort, dan horen wij het graag.

Waar we begin 2021 nog in een lockdown zaten, eindigt 2021 ook weer in een gedeeltelijke lockdown. We komen maar moeilijk uit de coronacrisis vandaan. We zijn het allemaal zat en dienen ons nog steeds aan allerlei maatregelen te houden, waardoor we niet kunnen doen wat we graag wilen. Sowieso was het afgelopen jaar bijzonder. Met sterk oplopende prijzen voor grondstoffen, lange levertijden en in het ergste geval helemaal geen leveringen. Dat zijn we niet gewend. Normaal is alles op voorraad en heb je je bestelling de volgende dag in huis. Gelukkig zijn er dit najaar wel een aantal kaaskeuringen doorgegaan en hebben we weer diverse leden gesproken en mooie producten langs zien komen. Op een aantal kaaskeuringen heb ik het welbekende praatje van de bond mogen verzorgen. Het zelf verzuivelen van melk op de eigen boerderij heb ik met topsport vergeleken. Alle radartjes moeten de juiste kant opdraaien, als je een goede kwaliteit van het product wilt behouden. ‘Tevredenheid leidt tot luiheid’, was een pakkende opmerking die laatst uit de mond van een succescoach kwam. De BBZ sluit zich daarbij aan en zal alle ontwikkelingen scherp in de gaten blijven houden.

Zelfs in de donkere dagen voor kerst blijven we terugvallen op de kerntaken van de BBZ. We houden de kwaliteit hoog, delen kennis en promoten onze zuivelproducten gemaakt op de boerderij. En we gaan in gesprek met onze toezichthouders. Samen zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst verzekerd kunnen zijn van eersteklas zuivelproducten!

Rest mij namens de Bond van Boerderij Zuivelbereiders nog één ding te zeggen. Hele fijne feestdagen, een goed uiteinde van dit bewogen jaar en de allerbeste wensen voor 2022. Met gezondheid en geluk voorop!

Namens de Bond van Boerderijzuivelbereiders,
Theo Dekker (voorzitter)

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Nieuwe regels rondom STEC: “Zo houden we veiligheid en traditie in balans”

STEC vormt een groeiende uitdaging in de wereld van rauwmelkse kaas. Boeren die rauwe melk verwerken moeten vanaf 1 maart 2025 periodiek testen. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Land van Boer en Zuivel: “Zo geven wij onze boerderij toekomst”

Een boerderij draaiende houden én vernieuwen: dat is wat Jacolien en Teunis Mandersloot doen. Lees hier meer over IJsboerderij Vrederust. […]
Geschatte leestijd: 6 minuten

Noteringen november 2024

De noteringscommissie is op 1 november weer bijeengeweest voor overleg over de noteringen. Op de zuivelmarkt lijken kopers en verkopers af te wachten welke richting de markt zal nemen. De […]
Geschatte leestijd: 2 minuten