Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuten


Vier_keer_goud_Mekkerstee_Boerenzuivel

Vier keer goud voor De Mèkkerstee op de ICDA-kaaskeuring 2022!

Elk jaar wordt in Engeland ’s werelds grootste kaaskeuring gehouden: International Cheese & Dairy Awards. Op deze kaaskeuring worden kazen vanuit de hele wereld door een vakkundige jury beoordeeld. De Mèkkerstee uit Ouddorp heeft ook dit jaar weer mooie resultaten kunnen oogsten. Maar liefst vier kazen werden verkozen tot de nummer 1 binnen hun klassement: de Mèkkerstee Geitenkaas Oud, Mèkkerstee Geitenkaas Italiaanse kruiden, Jerseykaas Oud (Schorren) en de BioStee koekaas met truffel.

Dubbel goud voor Mékkerstee Oud

De Mèkkerstee is niet alleen de nummer 1 binnen het klassement Beste Biologische Geitenkaas geworden, maar is ook verkozen tot ‘s werelds beste biologische kaas van 2022! Een dubbele opsteker dus. De jury roemt de kaas vanwege zijn smedigheid (ondanks de leeftijd) en de aangename smaak.

Mooie prijzenhistorie

De Mèkkerstee heeft inmiddels op de ICDA al diverse mooie prijzen mogen binnenhalen met de geitenkaas belegen, truffel, fenegriek en andere soorten. In 2016 werd de Jersey Oud (Schorren) zelfs kampioen van alle ingezonden kazen (ca. 5000 inzendingen). Het streven is verder te bouwen met deze kwaliteitskazen die in eigen kaasmakerij vervaardigd worden met speciale receptuur.

Wilt u meer weten over deze kazen, of wilt u (één van) deze kazen opnemen in uw assortiment? Neem dan contact op:

De Mèkkerstee                                          
Hofdijksweg 34
3253 KB Ouddorp (ZH)
Tel: 0187-684050
info@demekkerstee.nl
www.demekkerstee.nl

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen voor mei 2023

De noteringscommissie is op vrijdag 5 mei weer bijeengeweest voor overleg over de noteringen. Lees hier de noteringen voor mei. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Nieuw bestuurslid: Marjon Verkleij

Marjon Verkleij – van Brentano’s Kaasboerderij in Alphen aan den Rijn – is een nieuw gezicht in het bestuur van de BBZ. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Overheerlijke Oudenboerenkaasbroodjes

Overheerlijke Oudenboerenkaasbroodjes. Bekijk hier de ingrediënten voor het recept en lees de bereidingswijze. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuten