Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


Veiling_Reuzengraskaas_recordbedrag_BoerenZuivel

Veiling van de Reuzengraskaas levert recordbedrag van € 23.200,- op

Kaaskoning John de Goey doet laatste bod veiling Nationale Graskaasdag 2024 en is koper van de reuzengraskaas.

Afgelopen zaterdag is op de Nationale Graskaasdag in Woerden de Reuzengraskaas geveild voor maar liefst € 23.200,- . Het was een zinderende strijd tussen de verschillende bieders. Door het uitbrengen van het laatste bod werd de, op vrijdag tot kaaskoning gekroonde, John de Goey van De Goey Kaas Holland de trotse eigenaar van deze ruim 125 kilo wegende joekel.

Voorafgaand aan de veiling van de reuzengraskaas, is de eerste graskaas van 16 kilo ook geveild. Deze kaas ging mee met de hoogste bieder Angelique de Goey.

De ruim 125 kilo wegende graskaas was dit jaar gemaakt door familie De Groot uit Zegveld. Voordat de veiling van start ging is deze uiteraard geproefd en volgens de kenners heerlijk van smaak. De eerste graskaas van 16 kilo is een biologische graskaas gemaakt op kaasboerderij Vrede-oord in Kamerik.

De veiling is al jaren één van de spectaculaire onderdelen van de Graskaasdag. Veilingmeester Jacques de Koning is al jaren de veilingmeester en weet de prijs van de ruim 125 kilo wegende Graskaas altijd weer op te drijven. Hij heeft oog voor de kaashandel, kent de ondernemers en weet wat hen beweegt. De voorbereiding van zijn taak neemt hij dan ook zeer serieus. Hij wil weten waar de ondernemers mee bezig zijn, zodat hij tijdens het veilingspektakel in kan spelen op de trots en emotie van de ondernemers en hen mee kan nemen naar het hoogste bod voor het goede doel.

Hoogste bieder

Ook dit jaar was de veiling weer een mooi tafereel op het Kerkplein. De veiling is volgens Amerikaans model gehouden een systeem waarbij de prijs bij opbod omhooggaat en elke bieder het bedrag betaalt waarmee de geboden prijs is verhoogd. De laatste bieder wordt de eigenaar van de reuzen graskaas. Nadat de spanning en de prijs flink opliep is het laatste bod gedaan door John de Goey die nu eigenaar is van de reuzengraskaas 2024.

Goede doelen

Traditioneel gaat de opbrengst van de veiling ten dele naar twee verschillende Woerdense goede doelen. Het goede doel voor de veiling van de Reuzengraskaas is de Stichting Thuishuis Woerden en het goede doel voor de eerste graskaas is Hospice de Mantelmeeuw.

John de Goey mag de reuzengraskaas dit jaar verzorgen en laten rijpen. Wanneer de kaas volgend jaar extra belegen zal er een passende bestemming voor deze bijzondere kaas door John de Goey worden gekozen.

De Nationale Graskaasdag is de aftrap van het Graskaasseizoen, vanaf 1 juni is de graskaas weer overal te koop.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Graag bij plaatsen foto, credits vermelden: Woerden Marketing
Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij:
Woerden Marketing
marielle@woerdenmarketing.nl
06-54977965

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen juni 2024

De noteringscommissie is op 7 juni weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor juni. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit zijn de winnaars van de Nationale Competities Foodspecialiteiten 2024!

Tijdens het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten van Vakcentrum Foodspecialiteiten, zijn de winnaars bekendgemaakt. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

FACEnetwork congres in Oslo

Van 28 t/m 30 oktober wordt het driedaagse congres van FACEnetwork georganiseerd in Olso, Noorwegen. Lees hier meer. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuut