Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


uitreiking_cum_laude_awards-levert_gezonde_spanning-op

Uitreiking Cum Laude Awards levert gezonde spanning op

We mogen terugkijken op een fantastische feestavond van de Cum Laude Awards 2024! Ik mocht op Fort Wierickerschans veel van onze leden begroeten bij de ingang van de feestzaal. Dit jaarlijkse festijn is voor velen dé dag van het jaar op hun werkvlak. Fantastisch mooi om de gezonde spanning op veel gezichten te zien en te voelen in de sfeer zo naar de uitreiking toe.

Nogmaals vanaf mijn kant de felicitaties voor de winnaars van de Den Besten Cum Laude Awards (de Gouden Melkbus met de Grote Oren), categoriewinnaars en voor iedereen die heeft meegedaan en mooie resultaten heeft bereikt. Daarnaast een groot compliment aan de organisatie, fantastisch hoe jullie dit evenement neergezet hebben! Met hulp van keurmeesters en vrijwilligers heeft kaas en zuivel, gemaakt op de boerderij, een mooie landelijke uitstraling gekregen. Wat was het een prachtig avond met na afloop een geweldige ontlading bij iedereen. Even napraten, een drankje en een hapje en de editie van 2024 zit er weer op. De BBZ heeft veel complimenten ontvangen. Ook vanuit de handel. Dat is mooi. Het lokale product staat volop in de belangstelling.

Bij een enkele categorie bleef het aantal medailles beperkt en waren de punten lager dan we wellicht gewend waren. Dat brengt ons terug naar de basis. Waarom deze en onze regionale keuringen? Weet wat je maakt, hoe het smaakt en hoe de kwaliteit van jouw product is! Testen en laten beoordelen. Met deze kennis komt de sector verder. Ook op de ledenavond (na inlevering van uw producten voor Cum Laude) is er voorlichting gegeven over kwaliteit en wat hieraan te doen. In twee jaar tijd 24% meer inzendingen bij de Cum Laude Awards. Onze markt staat in de belangstelling, goede omzet is binnen handbereik! Staat u op scherp?

Wim Meure-Buren
Voorzitter BBZ

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Wim Tiemessen: “De smaak was onvoorstelbaar”

Wim Tiemessen zet zich al jaren in om authentieke kazen uit het buitenland onder de aandacht te brengen. Lees het verhaal van de Fijnproever. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuut

De BBZ groeit! – Oktober 2025

De BBZ groeit! Dit keer vertellen vier nieuwe leden waarom ze lid van de BBZ zijn geworden. Lees hier hun verhalen. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Op ieders bord!

Felix Wilbrink – Voormalig culinair journalist bij De Telegraaf Afgelopen maand is het boek ‘Op ons bord’ van Anita Heijdraverschenen. En voor zover je het nog niet hebt gekocht: doe […]
Geschatte leestijd: 2 minuten