Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Promotie-van-streekproducten-op-Grüne-Woche-in-Berlijn

Promotie van streekproducten op Grüne Woche in Berlijn

In de stand ‘Taste the Dutch Masters’ op de Grüne Woche van 17 tot en met 26 januari in Berlijn worden Nederlandse streekproducten gepromoot, waaronder diverse kazen.

In totaal worden zo’n dertig ‘Dutch Masters’ en hun streekproducten gepresenteerd, onder wie Frank Captein met Boeren-Goudse Oplegkaas, Ellen Heemskerk met Boeren-Leidse kaas, Bert Kots met geitenkaas en droge geitenworst, Ard van Wees met Boeren meshanger kruidenkazen, Christine Köning met zachte witflorakaas, Andra Westerhoff met mozzarella en affumicata en Champ Bouwman namens Cheese Valley met Boerenkaas. Maar ook onder anderen Johan Leenders met zijn Oranjehoen, René van der Veer met brood van erfgoedgranen, Michel Brans met bitterballen met oesterzwam en Martijn Eggens met Dubbel Drents bier.

De ‘Dutch Masters’ zijn producenten van streekproducten die kennis van culinaire historie combineren met hart voor het landschap én een uitmuntende smaak, meldt Slow Food, een van de initiatiefnemers van ‘Taste the Dutch Masters’. De andere initiatiefnemers zijn het ministerie van LNV, de Nederlandse provincies en NBTC Holland Marketing.

Foto: Messe Berlin GmbH

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Cum Laude Awards 2024

Alle winnaars van een platina medaille worden een voor een op het podium geroepen. Bekijk alle winnaars van de Cum Laude Awards hier. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Ferry Wijsman: “Groente is superdivers!”

Ferry Wijsman verzorgde het sponsordiner. Kaas van de boerderij en boerderijzuivel speelt een grote rol in zijn bestaan als chef-kok. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten