Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Slow Food maakt kleinschalige voedselondernemers beter vindbaar

Slow Food heeft het digitale platform www.slowfood.nl/kieslokaal opgericht. Slow Food maakt met het platform lokale, vaak kleinschalige voedselondernemers in het hele land vindbaar en stimuleert consumenten daarmee om lokaal boodschappen te doen, juist nu tijdens de uitbraak van het coronavirus.

Als gevolg van het coronavirus hebben veel kleinschalige ondernemers in de voedselsector het moeilijk. De producten die zij normaal gesproken aan de horeca leveren, vinden geen afzet meer en horeca daarentegen kunnen hun voedselvoorraden lastig kwijt. Door middel van www.slowfood.nl/kieslokaal brengt Slow Food hen onder de aandacht.

Meer dan 300 adressen

Inmiddels staan er ruim 300 adressen op het nieuwe platform van Slow Food en dit aantal loopt in een rap tempo op. Ook diverse kaas- en zuivelboerderijen zijn er al te vinden. Lokale producenten die willen worden toegevoegd aan het platform kunnen een formulier invullen op www.slowfood.nl/kieslokaal.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen september 2024

De noteringscommissie is op 6 september weer bijeengekomen voor overleg over de noteringen. Lees hier de noteringen voor september. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Borg je voedselveiligheid

Als zelfzuivelaar zal je vast wel van één van de volgende situaties hebben gehoord of zelf hebben meegemaakt. Lees meer over voedselveiligheid. […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

De BBZ groeit!

De BBZ krijgt regelmatig aanmeldingen van nieuwe leden. Dit keer hebben we zeven leden gevraagd waarom ze lid van de BBZ geworden zijn. Lees hier hun motivatie […]
Geschatte leestijd: 5 minuten