Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuten


Slow Food maakt kleinschalige voedselondernemers beter vindbaar

Slow Food heeft het digitale platform www.slowfood.nl/kieslokaal opgericht. Slow Food maakt met het platform lokale, vaak kleinschalige voedselondernemers in het hele land vindbaar en stimuleert consumenten daarmee om lokaal boodschappen te doen, juist nu tijdens de uitbraak van het coronavirus.

Als gevolg van het coronavirus hebben veel kleinschalige ondernemers in de voedselsector het moeilijk. De producten die zij normaal gesproken aan de horeca leveren, vinden geen afzet meer en horeca daarentegen kunnen hun voedselvoorraden lastig kwijt. Door middel van www.slowfood.nl/kieslokaal brengt Slow Food hen onder de aandacht.

Meer dan 300 adressen

Inmiddels staan er ruim 300 adressen op het nieuwe platform van Slow Food en dit aantal loopt in een rap tempo op. Ook diverse kaas- en zuivelboerderijen zijn er al te vinden. Lokale producenten die willen worden toegevoegd aan het platform kunnen een formulier invullen op www.slowfood.nl/kieslokaal.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Radeloos maar strijdbaar

Anje Grin uit Biddinghuizen bereikte in de afgelopen weken veel aandacht voor haar verhaal door het via social media te verspreiden. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Zorgen voor een gezonde toekomst: “We willen samen blijven groeien”

Midden in het groene landschap van het Zeeuwse Middelburg ligt de ‘Schatkamer van Schellach’, een kaasboerderij met koeien, winkel, kaasmakerij, zuivelproductie, kinderopvang en Bed & Breakfast. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

De koeien lusten geen gras

Soms heb je van die gesprekken waarvan je meteen weet dat het een column wordt. We schuilden voor een geweldige regenbui, ‘we’ zijn de kaasmaker en ik. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten