Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Slow Food maakt kleinschalige voedselondernemers beter vindbaar

Slow Food heeft het digitale platform www.slowfood.nl/kieslokaal opgericht. Slow Food maakt met het platform lokale, vaak kleinschalige voedselondernemers in het hele land vindbaar en stimuleert consumenten daarmee om lokaal boodschappen te doen, juist nu tijdens de uitbraak van het coronavirus.

Als gevolg van het coronavirus hebben veel kleinschalige ondernemers in de voedselsector het moeilijk. De producten die zij normaal gesproken aan de horeca leveren, vinden geen afzet meer en horeca daarentegen kunnen hun voedselvoorraden lastig kwijt. Door middel van www.slowfood.nl/kieslokaal brengt Slow Food hen onder de aandacht.

Meer dan 300 adressen

Inmiddels staan er ruim 300 adressen op het nieuwe platform van Slow Food en dit aantal loopt in een rap tempo op. Ook diverse kaas- en zuivelboerderijen zijn er al te vinden. Lokale producenten die willen worden toegevoegd aan het platform kunnen een formulier invullen op www.slowfood.nl/kieslokaal.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Cum Laude Awards 2024

Alle winnaars van een platina medaille worden een voor een op het podium geroepen. Bekijk alle winnaars van de Cum Laude Awards hier. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Ferry Wijsman: “Groente is superdivers!”

Ferry Wijsman verzorgde het sponsordiner. Kaas van de boerderij en boerderijzuivel speelt een grote rol in zijn bestaan als chef-kok. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten