Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Paradekaasje_Boerenzuivel

Paradekaasje

Mooi product, sympathiek verhaal

De Klompenhoeve in Egmond aan den Hoef is een van de eerste zorgboerderij en van Nederland, gestart in 1976”, vertelt Marco Tromp, die bij na 15 jaar geleden als kaasmaker op de hoeve begon. “We bieden een veilige werk- en woonomgeving aan mensen met een verstandelijke beperking. Deze mensen werken mee met het voeren van onze geiten, helpen in de tuin, verzorgen de paarden én zijn betrokken bij het maken van onze specialiteit: de Egmondse bol. Eind jaren negentig kwam een markthandelaar bij ons met de vraag naar een vers kaasje op olie. Een van onze collega’s heeft zich in oude, Franse recepten verdiept en kwam tot een recept voor deze bol, die we nog altij d met veel succes verkopen! Samen met een collega verzorg ik de productie van een stevige wrongel, waar een machine bolletjes van draait. En dan zij n onze mensen aan de beurt. Zij vangen de bollen op, doen ze in een bakje en voegen er kruiden en olie aan toe. Op die manier maken we door het jaar heen gemiddeld duizend bakjes met zes Egmondse bollen per week. Je eet ze bij de borrel, bij voorbeeld. Ik zie ze ook wel op een kaasplankje. En in de horeca op een salade of broodje. Met walnoten, passievrucht en aardbeien. Het is een mooi product, met een sympathiek verhaal. Maar het balletje moet letterlij k en figuurlijk wel de goede kant oprollen. In ons geval is dat aardig gelukt!”

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Cum Laude Awards 2024

Alle winnaars van een platina medaille worden een voor een op het podium geroepen. Bekijk alle winnaars van de Cum Laude Awards hier. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Ferry Wijsman: “Groente is superdivers!”

Ferry Wijsman verzorgde het sponsordiner. Kaas van de boerderij en boerderijzuivel speelt een grote rol in zijn bestaan als chef-kok. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten