Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuten


Overnight-oatmeal-boerenyoghurt-boerenzuivel

Overnight oatmeal met boerenyoghurt

Ingrediënten voor 1 portie oatmeal

200 ml boerenyoghurt
30 ml boerenmelk
30 gram grove havermout
2 theelepels chiazaad
½ theelepel kaneel of koekkruiden
1 appel
Garnering met noten naar keuze

  • Neem een leeg potje – een weckpotje of een potje met deksel.
  • Rasp een kwart van de appel.
  • Meng in een kommetje de appelrasp, havermout, chiazaad, kaneel, boerenmelk en de boerenyoghurt.
  • Sluit het deksel en zet het minstens vier uur in de koelkast. Ideaal om ’s avonds klaar te maken voor een snel en voedzaam ontbijtje. Je kunt het zelfs al twee tot drie dagen van tevoren maken.
  • Haal het ’s ochtends uit de koelkast en garneer het met toppings naar keuze: verse appel, wat havermout, nootjes en nog wat extra kaneel.

Tip

Met dit recept kun je eindeloos variëren: wissel met seizoensfruit. Diepvriesfruit kan ook heel goed. Mix er wat honing of pindakaas doorheen of gebruik lijnzaad in plaats van chiazaad of andere kruiden.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen voor maart 2023

De noteringscommissie is op vrijdag 3 maart weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor maart. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit deed BBZ

Het afgelopen jaar heeft de BBZ weer de nodige controles uitgevoerd voor de GMP+ leden die meedoen met het GMP+ programma. Lees hier meer! […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Land van Boer en Zuivel: “Ga zo door met die kaas, want we eten ‘m elke dag!”

In het Friese Tijnje runt Jenny Vogel samen met haar man Anne en zoon Hans Peter Kaasboerderij De Gelder. Lees hier het hele verhaal! […]
Geschatte leestijd: 5 minuten