Geschatte leestijd: < 1 minuut
Overnight oatmeal met boerenyoghurt
Ingrediënten voor 1 portie oatmeal
200 ml boerenyoghurt
30 ml boerenmelk
30 gram grove havermout
2 theelepels chiazaad
½ theelepel kaneel of koekkruiden
1 appel
Garnering met noten naar keuze
- Neem een leeg potje – een weckpotje of een potje met deksel.
- Rasp een kwart van de appel.
- Meng in een kommetje de appelrasp, havermout, chiazaad, kaneel, boerenmelk en de boerenyoghurt.
- Sluit het deksel en zet het minstens vier uur in de koelkast. Ideaal om ’s avonds klaar te maken voor een snel en voedzaam ontbijtje. Je kunt het zelfs al twee tot drie dagen van tevoren maken.
- Haal het ’s ochtends uit de koelkast en garneer het met toppings naar keuze: verse appel, wat havermout, nootjes en nog wat extra kaneel.
Tip
Met dit recept kun je eindeloos variëren: wissel met seizoensfruit. Diepvriesfruit kan ook heel goed. Mix er wat honing of pindakaas doorheen of gebruik lijnzaad in plaats van chiazaad of andere kruiden.
Delen
Heeft dit artikel je geholpen?
Gerelateerd
Nieuwe regels rondom STEC: “Zo houden we veiligheid en traditie in balans”
STEC vormt een groeiende uitdaging in de wereld van rauwmelkse kaas. Boeren die rauwe melk verwerken moeten vanaf 1 maart 2025 periodiek testen. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten
Land van Boer en Zuivel: “Zo geven wij onze boerderij toekomst”
Een boerderij draaiende houden én vernieuwen: dat is wat Jacolien en Teunis Mandersloot doen. Lees hier meer over IJsboerderij Vrederust. […]
Geschatte leestijd: 6 minuten
Noteringen november 2024
De noteringscommissie is op 1 november weer bijeengeweest voor overleg over de noteringen. Op de zuivelmarkt lijken kopers en verkopers af te wachten welke richting de markt zal nemen. De […]
Geschatte leestijd: 2 minuten