Geschatte leestijd: < 1 minuut
Overnight oatmeal met boerenyoghurt
Ingrediënten voor 1 portie oatmeal
200 ml boerenyoghurt
30 ml boerenmelk
30 gram grove havermout
2 theelepels chiazaad
½ theelepel kaneel of koekkruiden
1 appel
Garnering met noten naar keuze
- Neem een leeg potje – een weckpotje of een potje met deksel.
- Rasp een kwart van de appel.
- Meng in een kommetje de appelrasp, havermout, chiazaad, kaneel, boerenmelk en de boerenyoghurt.
- Sluit het deksel en zet het minstens vier uur in de koelkast. Ideaal om ’s avonds klaar te maken voor een snel en voedzaam ontbijtje. Je kunt het zelfs al twee tot drie dagen van tevoren maken.
- Haal het ’s ochtends uit de koelkast en garneer het met toppings naar keuze: verse appel, wat havermout, nootjes en nog wat extra kaneel.
Tip
Met dit recept kun je eindeloos variëren: wissel met seizoensfruit. Diepvriesfruit kan ook heel goed. Mix er wat honing of pindakaas doorheen of gebruik lijnzaad in plaats van chiazaad of andere kruiden.
Delen
Heeft dit artikel je geholpen?
Gerelateerd
Noteringen mei 2024
De noteringscommissie is op 3 mei weer bijeen geweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor mei. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten
ALKMAAR – Karavaan Festival
Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Kijk hier voor meer informatie. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten
Noteringen april 2024
De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten