Geschatte leestijd: < 1 minuut
Omzet kaasspeciaalzaken stijgt 7 procent in tweede kwartaal
Kaasspecialisten hebben hun omzet in de ‘coronamaanden’ april, mei en juni met gemiddeld 7 procent zien stijgen. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau Gfk.
De omzet van andere speciaalzaken steeg meer: groenteboeren hebben 40 procent meer omzet gedraaid in het tweede kwartaal, slagers 36 procent en bakkers 16 procent.
Dat de omzet van kaasspeciaalzaken wat minder hard is gestegen, komt volgens Gfk mogelijk doordat consumenten vooral thuis luxer gingen dineren, en producten van kaasspeciaalzaken dragen minder bij aan het dinermoment dan producten van bijvoorbeeld groentewinkels en slagerijen.
Delen
Heeft dit artikel je geholpen?
Gerelateerd
Nieuwe regels rondom STEC: “Zo houden we veiligheid en traditie in balans”
STEC vormt een groeiende uitdaging in de wereld van rauwmelkse kaas. Boeren die rauwe melk verwerken moeten vanaf 1 maart 2025 periodiek testen. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten
Land van Boer en Zuivel: “Zo geven wij onze boerderij toekomst”
Een boerderij draaiende houden én vernieuwen: dat is wat Jacolien en Teunis Mandersloot doen. Lees hier meer over IJsboerderij Vrederust. […]
Geschatte leestijd: 6 minuten
Noteringen november 2024
De noteringscommissie is op 1 november weer bijeengeweest voor overleg over de noteringen. Op de zuivelmarkt lijken kopers en verkopers af te wachten welke richting de markt zal nemen. De […]
Geschatte leestijd: 2 minuten