Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


Noteringen_januari_BoerenZuivel

Noteringen voor juni 2023

De noteringscommissie is op vrijdag 2 juni weer bijeengeweest voor overleg over de notering.

De zuivelmarkt lijkt nu toch wat te stabiliseren. Er was in de afgelopen weken zelfs sprake van herstel. Vooral voor melkvet was belangstelling, dit hangt vaak samen met het warmere weer. Er wordt dan meer room gevraagd voor de ijsbereiding. Ook andere vloeibare producten waren duurder, hetgeen zich uitte in een hogere prijs op de spotmarkt. Voor melkpoeders was minder belangstelling, de fabriekskaas loopt aardig door. Hoewel nog maar net actueel, kan de droogte nu al een rol gaan spelen in een lagere aanvoer bij de fabriek. Dit kan ook betekenen dat de melkprijs weer wat herstelt.

De vraag naar kaas gemaakt op de boerderij is onverminderd goed. Voor vrijwel alle kaas die bij het pakhuis wordt aangeleverd is een bestemming. De detaillisten en markthandelaren doen hun best en verkopen goed kaas. Dat fabriekskazen in het schap bij de supermarkt ook duurder zijn geworden helpt daarbij. Daarnaast is nog kaas nodig om op te leggen voor later dit jaar. Er is gebrek aan extra belegen en oude kaas. Voor je het weet staat de ‘oktober boerenkaasmaand’ weer voor de deur en er moet ook kaas zijn voor de decembermaand. De oplopende rente maakt het opleggen van kaas wel duurder en dat maakt handelaren wat voorzichtig. De huidige situatie op de markt geeft geen aanleiding om de noteringen te wijzigen. De stemming is goed.

Tot zover de nieuwe noteringen. De volgende bijeenkomst is gepland op 7 juli 2023.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Cum Laude Awards 2024

Alle winnaars van een platina medaille worden een voor een op het podium geroepen. Bekijk alle winnaars van de Cum Laude Awards hier. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Ferry Wijsman: “Groente is superdivers!”

Ferry Wijsman verzorgde het sponsordiner. Kaas van de boerderij en boerderijzuivel speelt een grote rol in zijn bestaan als chef-kok. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten