Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


Noteringen_januari_BoerenZuivel

Noteringen voor augustus 2023

De noteringscommissie is op 4 augustus 2023 weer bijeen geweest voor overleg over de notering.

Over de zuivelmarkt is niets nieuws te melden. Kopers houden zich rustig, de vraag is beperkt. De prijzen voor de meeste producten veranderen nauwelijks. Na een daling lijkt de bodem in de markt te zijn bereikt. Verdere ontwikkelingen hangen af van de aanvoer van melk, maar die is over zijn piek heen. Een en ander wordt weerspiegeld in de prijs voor boerderijmelk. Deze blijft de laatste maanden vrijwel onveranderd.

Ook over de markt voor kaas gemaakt op de boerderij is weinig nieuws te melden. Traditioneel is het in de vakantietijd heel rustig en dat is nu niet anders. De aanvoer is wat groter dan de verkopen, dus er blijft wat kaas liggen. Dat komt goed uit, want er is nog steeds een gebrek aan kaas op leeftijd, extra belegen en oud. Overigens wordt er, mede door het weer, nog best veel kaas verkocht, vooral in de kaasspeciaalzaak en op de markt. Wanneer de klanten weer terugkeren van vakantie, trekken de verkopen ongetwijfeld weer aan. De notering voor kaas gemaakt op de boerderij loopt traditioneel wat achter de markt aan. Ook nu: de melkprijs is inmiddels fors gedaald, maar de notering blijft nog altijd op een behoorlijk niveau. De commissie ziet geen aanleiding om de noteringen te wijzigen. De stemming in de markt is goed.

Alle noteringen zijn dus ongewijzigd vastgesteld en luiden als volgt:

Tot zover, de volgende bijeenkomst staat gepland op 1 september 2023.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Cum Laude Awards 2024

Alle winnaars van een platina medaille worden een voor een op het podium geroepen. Bekijk alle winnaars van de Cum Laude Awards hier. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Ferry Wijsman: “Groente is superdivers!”

Ferry Wijsman verzorgde het sponsordiner. Kaas van de boerderij en boerderijzuivel speelt een grote rol in zijn bestaan als chef-kok. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten