Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


fokveedag-hornaar

Uitnodiging kaaskeuring en fokveedag Hoornaar

Namens de kaascommissie Hoornaar nodigen we jullie graag uit voor de kaaskeuring en fokveedag in Hoornaar. De kaaskeuring wordt op vrijdag 16 september en de fokveedag op zaterdag 17 september gehouden. Ondanks alle onrust binnen onze sector, willen we er een mooie kaaskeuring en fokveedag van maken met elkaar.

Omdat we de kwaliteitskeuring belangrijk vinden voor de sector hebben we besloten om de kaaskeuring als vanouds te organiseren op vrijdag 16 september in het Bruisend Hart te Hoornaar. Hier mogen ook de deelnemers bij aanwezig zijn.

Kazen

– Categorie 1: Jong: 19-07/ 02-08

– Categorie 2: Belegen: 10-4/ 21-5

– Categorie 3: Oud: 1 jaar

– Categorie 4: Kruiden (soort kruiden melden!)

– Categorie 5: Baby: 16-8/29-8

– Categorie 6: Specialiteit (productspecificatie meeleveren: leeftijd, soort toevoegingen, eventueel soorten zuursel, eventueel verhaal achter de kaas.)

Presentatie

De kazen zullen net als voorgaande jaren in de streektent gepresenteerd worden. Graag laten wij de winnende kazen aan het publiek proeven, zodat ze kennis kunnen maken met heerlijke echte boerenkaas en kaas van de boerderij.

Ben jij erbij?

Zoals je ziet is er weer genoeg reden om mee te doen met de aanstaande keuring in september. Maak nu alvast de mooiste kazen en verzorg ze goed, zodat ze kunnen shinen 16 en 17 september. Kom jij ook genieten van alles wat Fokveedag Boerenlandfeest te bieden heeft?

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen mei 2024

De noteringscommissie is op 3 mei weer bijeen geweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor mei. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

ALKMAAR – Karavaan Festival

Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Kijk hier voor meer informatie. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten