Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuten


internationale-dag-rauwmelkse-kaas

Weer internationale dag voor rauwmelkse kaas

De wereldwijde Raw Milk Cheese Appreciation Day is een begrip aan het ­worden. Deze ‘waarderingsdag’ voor rauwmelkse kaas wordt voor de zesde keer gehouden, dit jaar op zaterdag 17 oktober. De dag is bedacht door de Amerikaanse organisatie Oldways Cheese Coalition die sinds 1999 pleit voor het behoud van rauwmelkse kazen.

Het is de bedoeling dat alle producenten, handelaren en verkopers van rauwmelkse kaas wereldwijd op 17 oktober extra aandacht vragen voor rauwmelkse kaas vanwege de smaakcomplexiteit, diversiteit en geschiedenis van die kaas, en voor het behoud van het recht om rauwmelkse kaas te produceren – dat is niet in elk land vanzelfsprekend en soms zelfs verboden.

Deelnemers aan de Raw Milk Cheese Appreciation Day kunnen onder andere op sociale media foto’s plaatsen met de hashtag #rawcheeseday. Ondernemers die een ­speciale activiteit organiseren rondom rauwmelkse kaas kunnen die vermelden op de website www.oldwayscheese.org.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Radeloos maar strijdbaar

Anje Grin uit Biddinghuizen bereikte in de afgelopen weken veel aandacht voor haar verhaal door het via social media te verspreiden. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Zorgen voor een gezonde toekomst: “We willen samen blijven groeien”

Midden in het groene landschap van het Zeeuwse Middelburg ligt de ‘Schatkamer van Schellach’, een kaasboerderij met koeien, winkel, kaasmakerij, zuivelproductie, kinderopvang en Bed & Breakfast. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

De koeien lusten geen gras

Soms heb je van die gesprekken waarvan je meteen weet dat het een column wordt. We schuilden voor een geweldige regenbui, ‘we’ zijn de kaasmaker en ik. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten