Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


internationale-dag-rauwmelkse-kaas

Weer internationale dag voor rauwmelkse kaas

De wereldwijde Raw Milk Cheese Appreciation Day is een begrip aan het ­worden. Deze ‘waarderingsdag’ voor rauwmelkse kaas wordt voor de zesde keer gehouden, dit jaar op zaterdag 17 oktober. De dag is bedacht door de Amerikaanse organisatie Oldways Cheese Coalition die sinds 1999 pleit voor het behoud van rauwmelkse kazen.

Het is de bedoeling dat alle producenten, handelaren en verkopers van rauwmelkse kaas wereldwijd op 17 oktober extra aandacht vragen voor rauwmelkse kaas vanwege de smaakcomplexiteit, diversiteit en geschiedenis van die kaas, en voor het behoud van het recht om rauwmelkse kaas te produceren – dat is niet in elk land vanzelfsprekend en soms zelfs verboden.

Deelnemers aan de Raw Milk Cheese Appreciation Day kunnen onder andere op sociale media foto’s plaatsen met de hashtag #rawcheeseday. Ondernemers die een ­speciale activiteit organiseren rondom rauwmelkse kaas kunnen die vermelden op de website www.oldwayscheese.org.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Nieuwe regels rondom STEC: “Zo houden we veiligheid en traditie in balans”

STEC vormt een groeiende uitdaging in de wereld van rauwmelkse kaas. Boeren die rauwe melk verwerken moeten vanaf 1 maart 2025 periodiek testen. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Land van Boer en Zuivel: “Zo geven wij onze boerderij toekomst”

Een boerderij draaiende houden én vernieuwen: dat is wat Jacolien en Teunis Mandersloot doen. Lees hier meer over IJsboerderij Vrederust. […]
Geschatte leestijd: 6 minuten

Noteringen november 2024

De noteringscommissie is op 1 november weer bijeengeweest voor overleg over de noteringen. Op de zuivelmarkt lijken kopers en verkopers af te wachten welke richting de markt zal nemen. De […]
Geschatte leestijd: 2 minuten