Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


Facenetwork_videowedstrijd_boerenzuivel

FACEnetwork videowedstrijd 2021

Jouw visie op boeren- en ambachtelijke kaas- en zuivelbereiding

Maak jij kaas of zuivel op de boerderij? Of ben je een ambachtelijke kaas- of zuivelbereider? Dan nodigen we je van harte uit om mee te doen aan de 2021 editie van onze videowedstrijd!

Vertel ons over jouw visie en verwachtingen, jouw successen en/of mislukkingen. Waarom heb je besloten om zelf de melk te gaan verwerken? Welke betekenis heeft ambachtelijke kaas- en/of zuivelbereiding voor jou en je omgeving?

Voor de vijfde keer organiseert FACEnetwork deze videowedstrijd. Daarmee willen we de aandacht vestigen op de huidige realiteit en de diversiteit van de traditionele zuivel­sector in Europa, gezien door de ogen van de mensen die werkzaam zijn in deze sector.

De wedstrijd staat open voor alle kaas- en zuivelproducenten (eigenaar of medewerker) van 18 jaar en ouder. Ook toekomstige kaas- en/of zuivelproducenten, die bezig zijn met hun opleiding of stageperiode op een kaas- en/of zuivelboerderij, mits 18 jaar en ouder mogen meedoen.

De video moet voor 1 december 2021 worden geüploade op de website van het FACEnetwork: FACEnetwork (face-network.eu)

Wat is er te zien in jouw video?

Met beelden en andere middelen, zoals gesproken commentaar, ondertitels, muziek laat je het volgende zien:

  • de boerderij/ambachtelijke kaas- en/of zuivellocatie waar je werkt;
  • jouw ervaring/beleving van het leven als een professionele zuivelproducent;
  • jouw visie op de rol van de traditionele kaas- en/of zuivelproductie vandaag de dag.

Het is niet verplicht om de video te voorzien van Engels gesproken commentaar of met Engelse ondertiteling maar mag gewoon in de officiële taal van je eigen land.

Vergeet niet om iets te vertellen over je locatie (stad, land) en de geografische context­ (bijvoorbeeld landelijk of stedelijk gebied). Geef ook wat informatie over de geschiedenis van het bedrijf (is het een familiebedrijf, is het al lang op dezelfde plek gevestigd of juist nieuw gestart) en andere dingen die je belangrijk vindt.

De video die wordt ingediend:

  • moet jouw eigen originele werk zijn;
  • mag geen inbreuk maken op de rechten­ van anderen;
  • moet respectvol zijn ten opzichte van de deelnemers en het potentiële publiek (houdt rekening met culturele gevoeligheden; bevat geen onfatsoenlijke, schokkende of storende beelden).

Elke video mag maximaal 5 minuten duren. Per persoon mag 1 video worden ingestuurd.

Prijzen

Een internationale jury van ervaren kaasmakers en technologen beoordeelt in hoeverre jouw video erin slaagt om voor een breed publiek de bijzondere aspecten van de boeren- en ambachtelijke kaas-en zuivelbereiding over te brengen. Ook wordt rekening gehouden met originaliteit, impact en artistieke kwaliteiten. De wijze waarop de video wordt gepresenteerd (wel/niet commentaar, ondertiteling, muziek) is geen onderdeel van de beoordeling. 

De drie winnende video’s worden op op de website en het youtube kanaal van FACEnetwork gepresenteerd.

1e Prijs:
Een pakket met internationale ambachtelijke en boerenkazen die gemaakt zij door leden van FACEnetwork

2e en 3e Prijzen:
De twee finalisten ontvangen een boek over traditionele Europese kaas.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Cum Laude Awards 2024

Alle winnaars van een platina medaille worden een voor een op het podium geroepen. Bekijk alle winnaars van de Cum Laude Awards hier. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Ferry Wijsman: “Groente is superdivers!”

Ferry Wijsman verzorgde het sponsordiner. Kaas van de boerderij en boerderijzuivel speelt een grote rol in zijn bestaan als chef-kok. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten