Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


FACE_network_congres_Oslo_BoerenZuivel

FACEnetwork congres in Oslo

Van 28 t/m 30 oktober wordt het driedaagse congres van FACEnetwork georganiseerd in Olso, Noorwegen. Op maandag 28 oktober zijn er interessante excursies naar zuivelbedrijven in de omgeving. Op dinsdag 29 oktober is het symposium. De titel hiervan is ‘Taste the cheese’.

Verschillende aspecten van het proeven van kaas en zuivel komen bij lezingen en workshops aan bod, zoals de fysiologie en psychologie van proeven, de communicatie over smaak en de toepassing van kaas in gerechten en bij maaltijden. Ook gerelateerde onderwerpen zoals kaasrijping en productkwaliteit komen aan de orde. ’s Avonds wordt het indrukwekkende kaas- en zuivelplateau geserveerd met ambachtelijke kazen uit heel Europa. Op woensdag 30 oktober is de algemene leden vergadering FACEnetwork en zijn er bijeenkomsten van de verschillende werkgroepen van het netwerk. ’s Middags is er een wandeling langs verschillende kaaswinkels in Oslo, met een gezamenlijk diner tot slot.

Het congres is bedoeld voor leden van FACEnetwork, dus ook voor leden van de BBZ. Andere geïnteresseerden, bijvoorbeeld keurmeesters, affineurs, winkeliers en chefs, zijn eveneens van harte welkom.

Voor meer informatie: https://www.face-network.eu/tastethecheese2024

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen januari 2025

De noteringscommissie is op 3 januari weer bijeengeweest voor overleg over de noteringen. Lees hier de noteringen van januari. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Voedselveilige toekomst voor rauwe melk

Per 1 januari 2025 verandert de wet- en regelgeving rond de verkoop van rauwe melk. Waarom is dit eigenlijk, en wat gaat er veranderen? […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Wat is er mooier dan gratis energie?

De hoge gasprijs zorgt ervoor dat boeren graag van het gas afgaan of in ieder geval veel minder gas willen gebruiken. Maar hoe doe je dat? […]
Geschatte leestijd: 3 minuten