Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


FACE_network_congres_Oslo_BoerenZuivel

FACEnetwork congres in Oslo

Van 28 t/m 30 oktober wordt het driedaagse congres van FACEnetwork georganiseerd in Olso, Noorwegen. Op maandag 28 oktober zijn er interessante excursies naar zuivelbedrijven in de omgeving. Op dinsdag 29 oktober is het symposium. De titel hiervan is ‘Taste the cheese’.

Verschillende aspecten van het proeven van kaas en zuivel komen bij lezingen en workshops aan bod, zoals de fysiologie en psychologie van proeven, de communicatie over smaak en de toepassing van kaas in gerechten en bij maaltijden. Ook gerelateerde onderwerpen zoals kaasrijping en productkwaliteit komen aan de orde. ’s Avonds wordt het indrukwekkende kaas- en zuivelplateau geserveerd met ambachtelijke kazen uit heel Europa. Op woensdag 30 oktober is de algemene leden vergadering FACEnetwork en zijn er bijeenkomsten van de verschillende werkgroepen van het netwerk. ’s Middags is er een wandeling langs verschillende kaaswinkels in Oslo, met een gezamenlijk diner tot slot.

Het congres is bedoeld voor leden van FACEnetwork, dus ook voor leden van de BBZ. Andere geïnteresseerden, bijvoorbeeld keurmeesters, affineurs, winkeliers en chefs, zijn eveneens van harte welkom.

Voor meer informatie: https://www.face-network.eu/tastethecheese2024

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen juni 2024

De noteringscommissie is op 7 juni weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor juni. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit zijn de winnaars van de Nationale Competities Foodspecialiteiten 2024!

Tijdens het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten van Vakcentrum Foodspecialiteiten, zijn de winnaars bekendgemaakt. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Veiling van de Reuzengraskaas levert recordbedrag van € 23.200,- op

Kaaskoning John de Goey doet laatste bod veiling Nationale Graskaasdag 2024 en is koper van de reuzengraskaas. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten