Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


dit_deed_bbz_boerenzuivel

Dit deed BBZ

Voortgang hygiënecode

Op 4 november is er een belangrijke bijeenkomst geweest met de BBZ, NVWA en het COKZ in Leusden. Op de agenda stond het bespreken van de ingeleverde stukken met betrekking tot het beheersplan, risicoanalyse, basisvoorwaarden, gevarenanalyse en omgang met de melktaps. Vooral de vraag hoe om te gaan met listeria en infoblad 85, was een hobbel die genomen moest worden. Het werd een goede, inhoudelijke discussie, waardoor de BBZ richting heeft gekregen hoe deze knelpunten opgelost kunnen worden. Ook over de vorm en hoe de nieuwe Hygiënecode uitgegeven gaat worden zijn flinke stappen gezet. Wij gaan ervan uit dat begin 2023 de code een feit zal zijn.

Enquête ledentevredenheid

De BBZ heeft aan al haar leden een ledentevredenheidsenquête verstuurd. De enquête helpt ons om kritisch te kijken naar alle processen en om daar waar nodig deze te verbeteren. Het enige wat u hoeft te doen is meedenken en input geven op de vragen die worden gesteld. De enquête is anoniem en de uitkomst wordt besproken op de aankomende ALV, donderdag 9 maart 2023. Mocht u de e-mail met enquête niet ontvangen hebben, ook niet in de spambox, dan is wellicht het juiste e-mailadres nog niet bij ons bekend. U kunt per e-mail het secretariaat (secretariaat@boerderijzuivel.nl) laten weten dat de enquête niet is ontvangen. Wij controleren dan het e-mailadres en versturen de enquête dan opnieuw. Zien we uw ingevulde enquête tegemoet? Alvast bedankt! Onder de leden die de enquête volledig hebben ingevuld, verloten wij een cadeau.

Kefir als specialiteit bij de Cum Laude Awards

Bij de Cum Laude Awards Zuivel en Zachte kaas keuren we elk jaar een ander product in de categorie ‘specialiteiten’. Voor 2023 is dit kefir. Bij de keuring maken we gebruik van een productomschrijving. Voor kefir is zo’n omschrijving er nog niet. Barbara Hart organiseert in januari een bijeenkomst met producten en keurmeesters om samen een productomschrijving op te stellen. Maak je kefir én vind je het leuk om hierover mee te praten? Geef je voor 1 januari op door een mailtje te sturen aan het secretariaat (secretariaat@boerderijzuivel.nl).

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen juni 2024

De noteringscommissie is op 7 juni weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor juni. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit zijn de winnaars van de Nationale Competities Foodspecialiteiten 2024!

Tijdens het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten van Vakcentrum Foodspecialiteiten, zijn de winnaars bekendgemaakt. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Veiling van de Reuzengraskaas levert recordbedrag van € 23.200,- op

Kaaskoning John de Goey doet laatste bod veiling Nationale Graskaasdag 2024 en is koper van de reuzengraskaas. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten