Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


controlebezoeken_BBZ_boerenzuivel

Dit deed BBZ

Algemene ledenvergadering

Donderdag 10 maart hield de BBZ zijn algemene ledenvergadering op Fort Wierickerschans in Bodegraven. De voorzitter had weer een hoop te melden over wat er allemaal heeft plaatsgevonden in 2021 zoals de update van het GTS-dossier, opleidingen, de keurmerken en niet te vergeten de eerste editie van Boer en Zuivel! Maar liefst 4 bestuursleden waren herkiesbaar: Willem van der Schans, Wim Meure-Buren, Marije van der Poel en Cees Slob. Alle 4 werden ze met handgeklap herkozen. De avond werd afgesloten met de spreker Paulien Hogenkamp, Agrarische Coach met het onderwerp: “Stuur jij jouw zuivel of stuurt de zuivel jou”

Update hygiënecode

In 2021 zijn de risico-inventarisatie – stroomschema’s ingediend bij COKZ en deze zij n akkoord bevonden. Daarnaast zijn er ook 2 klankbordmeetings geweest waarin we de concept stroomschema’s en de basisvoorwaarden hebben doorgenomen. We zijn enthousiast over de feedback en de positief kritische houding van de deelnemers tijdens deze sessies. Op 8 april hebben we de 3e klankbord meeting: hierin komt het concept procesbeheersplan aanbod en voor nu is dit de laatste klankbord meeting. Gea en Fré maken op basis hiervan alle documenten compleet en het hart van de nieuwe code is hiermee afgerond. Daarna kan er verder worden gedaan met schrijven van de complete code. Het doel is nog steeds om in 2022 het schrijven van de complete code afgerond te hebben en tevens ook ingediend te hebben bij het COKZ.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Cum Laude Awards 2024

Alle winnaars van een platina medaille worden een voor een op het podium geroepen. Bekijk alle winnaars van de Cum Laude Awards hier. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Ferry Wijsman: “Groente is superdivers!”

Ferry Wijsman verzorgde het sponsordiner. Kaas van de boerderij en boerderijzuivel speelt een grote rol in zijn bestaan als chef-kok. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten