Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


controlebezoeken_BBZ_boerenzuivel

Dit deed BBZ

De BBZ heeft een Algemene Ledenvergadering gehouden, de Cum Laude verkiezingen georganiseerd en promotie voor de Oktober Boerenkaasmaand voorbereid.

Algemene ledenvergadering

Donderdag 2 september hield de BBZ zijn algemene ledenvergadering op Fort Wierickerschans in Bodegraven. De voorzitter stond onder andere even stil bij het onderwerp corona en wat dit heeft betekend in 2020. Ook werden de keurmerken onder de aandacht gebracht en werd door bestuurslid Wim Meure-Buren een update gegeven over de hygiënecode. Als bestuursleden zijn Bert van Zeeburg en Leon van den Arend afgetreden. Ard van Wees is gekozen als nieuw bestuurslid. Teun Biemond van ESTI was uitgenodigd om een presentatie te geven over Klimaat Neutrale Kaas.

Cum Laude verkiezingen

De afgelopen tijd zijn de leden van BBZ flink druk geweest met de voorbereidingen van deCum Laude Verkiezingen. Een aantal pagina’s terug in deze uitgave, staat een fotoverslag van de roadshow langs de blije winnaars. Ellen en Boris van Boerderij de Morgenstond, wonnen met hun boerenboter de Den BestenCum Laude Award, in de categorie ‘zuivel en zachte kaas’. “We winnen nog een prijs!”, riep Ellen enthousiast toen ze merkte dat er iets gaande was. Op hun erf werden ze verrast door een welkomstcomité op accordeon, mensen uit de buurt en uiteraard Marije van der Poel, die de melkbus met de grote oren uitreikte. Ellen hield het toch niet droog. Door emoties en champagne. Het bleef nog lang feest in Oud Ade. Rotteveel Boerenkaas in Rijpwetering won de Den Besten Cum Laude Award voor hun oude boerenkaas. Ook hier had zich een grote groep mensen verzameld om de winnaars te feliciteren. In optocht gingen ze naar de boerderij. “Hoe weten die mensen dit allemaal?” vroegen Erik, Marjolein en Rutger zich af. “Jullie hebben de mooiste kaas gemaakt van Nederland, op de boerderij”, zei Marije toen ze de gouden melkbus overhandigde. En ook in Rijpwetering bleef het nog lang onrustig.

Bekijk hier de uitreiking terug.

Boerderij De Morgenstond

Rotteveel Boerenkaas

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen juni 2024

De noteringscommissie is op 7 juni weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor juni. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit zijn de winnaars van de Nationale Competities Foodspecialiteiten 2024!

Tijdens het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten van Vakcentrum Foodspecialiteiten, zijn de winnaars bekendgemaakt. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Veiling van de Reuzengraskaas levert recordbedrag van € 23.200,- op

Kaaskoning John de Goey doet laatste bod veiling Nationale Graskaasdag 2024 en is koper van de reuzengraskaas. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten