Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuten


Digitale-handelsmissie-streekproducten

Digitale handelsmissie voor streekproducten

De nationale handelsmissie voor streek- en regioproducten die minister Schouten van LNV ruim een jaar geleden aankondigde, kon geen doorgang vinden vanwege de coronacrisis. In plaats daarvan komt er een digitale handelsmissie die op 5 oktober wordt afgesloten met een fysieke bijeenkomst.

Om de waardering voor streek- en regioproducten te laten toenemen, kwam minister Schouten in augustus vorig jaar onder andere met het plan om met een nationale handelsmissie voor streek- en regioproducten langs een aantal provincies te reizen. De verspreiding van het coronavirus gooide echter roet in het eten.

Wel komt er een digitale handelsmissie aan de hand van onder andere video’s van partijen die al samenwerken op het gebied van streek- en regioproducten. De digitale handelsmissie is nog in ontwikkeling, laat een woordvoerster van het ministerie van LNV weten.

Voor de afsluitende fysieke bijeenkomst op 5 oktober neemt een gedeputeerde van elke provincie twee partijen mee die al samenwerken op het gebied van streek- en regioproducten of daarin geïnteresseerd zijn.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen voor maart 2023

De noteringscommissie is op vrijdag 3 maart weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor maart. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit deed BBZ

Het afgelopen jaar heeft de BBZ weer de nodige controles uitgevoerd voor de GMP+ leden die meedoen met het GMP+ programma. Lees hier meer! […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Overnight oatmeal met boerenyoghurt

Overnight oatmeal met boerenyoghurt. Bekijk hier de ingrediënten voor het recept en lees de bereidingswijze. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuten