Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Dialoogdiner-zuivelboerderij-Erf-1

Dialoogdiner op zuivelboerderij Erf 1

Irene Prinsen-Bruins van zuivelboerderij Erf 1 in Kampen deed onlangs mee aan een zogenoemd dialoogdiner van de Europese campagne ‘European dairy on track’ over de activiteiten van de Europese zuivelsector om verder te verduurzamen (klimaatmaatregelen, grondgebondenheid, biodiversiteit, kringlooplandbouw et cetera).

Boerin en diëtiste Irene ontving voor het dialoogdiner twaalf diverse gasten op haar bedrijf. Tijdens het diner gingen diëtisten, coaches, hoogleraren, een kunstenares en ondernemers met elkaar in gesprek over hoe je een duurzaam melkveebedrijf en bewustwording rondom eten en gezondheid, kunt koppelen in één bedrijf. Irene’s ambities om van haar huidige boerenerf een Agro, Food en Health centrum te maken stonden centraal tijdens het diner.

De voornaamste conclusie luidde: Wees je bewust van wat er in de maatschappij speelt en maak de beleving van duurzaam en gezond eten daadwerkelijk beschikbaar voor de consument. Maar de beleving en bewustwording moeten financieel ook iets opleveren voor de melkveehouder. Ook werd gesproken over de mogelijkheid van Erf 1 als proeftuin voor duurzame agro-diëtiek.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

De BBZ groeit!

De BBZ krijgt regelmatig aanmeldingen van nieuwe leden. Soms zegt er ook wel eens een lid op. Maar we groeien langzaam! […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Advertorial: Firma C. van ‘t Riet automatiseert de kaasmakerij van boerderij Noordam

Boerderij Noordam heeft recent de kaasmakerij door de firma C. van ’t Riet laten automatiseren. Lees hier meer! […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Arjan Schimmel: “Het imago van de Goudse Kaas is goed”

Arjan Schimmel is voorzitter van Cheese Valley. Deze ‘kaasvallei’ beslaat verschillende gemeentes. Lees hier meer over de fijnproever! […]
Geschatte leestijd: 2 minuten