Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuten


Dialoogdiner-zuivelboerderij-Erf-1

Dialoogdiner op zuivelboerderij Erf 1

Irene Prinsen-Bruins van zuivelboerderij Erf 1 in Kampen deed onlangs mee aan een zogenoemd dialoogdiner van de Europese campagne ‘European dairy on track’ over de activiteiten van de Europese zuivelsector om verder te verduurzamen (klimaatmaatregelen, grondgebondenheid, biodiversiteit, kringlooplandbouw et cetera).

Boerin en diëtiste Irene ontving voor het dialoogdiner twaalf diverse gasten op haar bedrijf. Tijdens het diner gingen diëtisten, coaches, hoogleraren, een kunstenares en ondernemers met elkaar in gesprek over hoe je een duurzaam melkveebedrijf en bewustwording rondom eten en gezondheid, kunt koppelen in één bedrijf. Irene’s ambities om van haar huidige boerenerf een Agro, Food en Health centrum te maken stonden centraal tijdens het diner.

De voornaamste conclusie luidde: Wees je bewust van wat er in de maatschappij speelt en maak de beleving van duurzaam en gezond eten daadwerkelijk beschikbaar voor de consument. Maar de beleving en bewustwording moeten financieel ook iets opleveren voor de melkveehouder. Ook werd gesproken over de mogelijkheid van Erf 1 als proeftuin voor duurzame agro-diëtiek.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen voor maart 2023

De noteringscommissie is op vrijdag 3 maart weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor maart. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit deed BBZ

Het afgelopen jaar heeft de BBZ weer de nodige controles uitgevoerd voor de GMP+ leden die meedoen met het GMP+ programma. Lees hier meer! […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Overnight oatmeal met boerenyoghurt

Overnight oatmeal met boerenyoghurt. Bekijk hier de ingrediënten voor het recept en lees de bereidingswijze. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuten