Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 1 minuut


De 14e editie van de Traditionele Woerdense Graskaasdag!

Zaterdag 4 juni 2022 de 14e editie van de traditionele Woerdense Graskaasdag!

De historische binnenstad van Woerden stroomt deze dag weer vol met kenners en liefhebbers van (gras)kaas. De stoet van de klassieke kaasbrikken en tractoren op weg naar de markt trekt altijd veel bekijks. Het kaaslied wordt uit volle borst gezonden en de veilingmeester Jacques de Koning, zorgt ook dit jaar weer voor een waar veilingspektakel zodat de opbrengst van de reuzenkaas van ca 125 kg naar het goede doel toegaat. Door de hele stad is er een kramenmarkt en vind je de kaasmeisjes die je de lekkerste graskaas laten proeven. Kortom, een fantastisch kaasfeest dat het unieke karakter van Woerden als Kaasstad onderstreept. Dit wil je niet missen!

Programma Graskaasdag

09.30 Ontvangst restaurant Viviamo (registratie voor de veiling en ophalen van veilingbordje)

10.00 Officiële opening door Victor Molkenboer – Kaasambassadeur en Bert Vollering voorzitter van het ACW.

10.15 Kaasoptocht met de kaasbrikken en klassieke tractoren; onder begeleiding van de Boerenkapel worden de kazen naar de markt op het Kerkplein gebracht.

10.45 Tijdens het zingen van het Woerdens Kaaslied wordt de reuzegraskaas op het podium gelegd.
11.00 Keuren van de eerste boerengraskaas, vervolgens begint de kaasveiling van de reuzengraskaas onder leiding van veilingmeester Jaques de Koning. De veiling is naar Amerikaans model en de opbrengst gaat naar het goede doel.

In de middag is er nog een “publieksveiling” met o.a. kleine kaasjes, en gehele dag is het mogelijk om een rondrit door het centrum te maken met een grote “Jan Plezier”. Ook zullen er muziekoptredens zijn, en in de rest van de binnenstad is er een gezellige kramenmarkt.

Om 15.00 uur is er een feestelijke afsluiting en zal het bedrag, wat er met de veiling is opgehaald, bekend worden gemaakt.

Graag tot ziens in Woerden op zaterdag 4 juni.                                                                                                                  

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

“Ik hoef de mensen echt niet te vertellen hoe ze kaas moeten maken.”

Bert Andreae werkt sinds 1997 bij het COKZ, het Centraal Orgaan voor KwaliteitsZaken. Lees hier het hele verhaal! […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Crowdfunding

Crowdfunding. In 2019 verhuisden Mieke en Gerard Mul, samen met hun jonge kinderen van Drenthe naar Warmond, naar Boerderij Boterhuys. […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Brian Luikel: “Alles van Nederlandse bodem”

Brian Luikel is eigenaar van Restaurant Neder in Alkmaar. “Ik heb nooit een koksopleiding gevolgd." Lees hier zijn verhaal. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten