Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuten


Boerderij-‘t-Geertje-nieuwe-eigenaar-van-natuurgebied-in-Zoeterwoude

Boerderij ‘t Geertje nieuwe eigenaar van natuurgebied in Zoeterwoude

De familie Van Rijn van biologische beleefboerderij ‘t Geertje in Zoeterwoude is de nieuwe eigenaar en beheerder van het aangrenzende 6 hectare grote natuurgebied Noord-Aa. De koopovereenkomst met de provincie is op 20 december getekend. Dat meldt de provincie Zuid-Holland.

De familie Van Rijn, die haar koemelk en geitenmelk verwerkt tot onder andere rauwmelkse biologische Goudse kaas, werd na een openbare verkoopprocedure door de provincie geselecteerd als meest geschikte koper voor Noord-Aa. De commissie die de beoordeling uitvoerde, waardeerde de brede visie van Van Rijn, met een duidelijke eigen kijk op het gebied. Bij de verkoop zijn voorwaarden opgenomen voor de blijvende instandhouding van het natuurgebied. De provincie ziet toe op de naleving van de voorwaarden en op de bereikte resultaten voor de natuur.

‘Onwijs blij mee’

Willeke van Rijn, dochter van eigenaar Wim van Rijn, vertelt: “Wij zijn er onwijs blij mee. De grond is nauw verbonden met boerderij ’t Geertje. Het is een heel mooi stuk natuur midden in de Randstad waar kinderen en volwassenen van kunnen genieten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf voedsel komen plukken, een duik in natuurwater nemen of met educatieve kaarten ontdekken wat er allemaal tussen het gras groeit. Daar hebben we de afgelopen jaren al veel in geïnvesteerd. Wij vinden dat belangrijk en superleuk om te doen. Dat de grond nu in ons eigendom komt verhoogt het plezier alleen maar.”

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen voor maart 2023

De noteringscommissie is op vrijdag 3 maart weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor maart. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit deed BBZ

Het afgelopen jaar heeft de BBZ weer de nodige controles uitgevoerd voor de GMP+ leden die meedoen met het GMP+ programma. Lees hier meer! […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Overnight oatmeal met boerenyoghurt

Overnight oatmeal met boerenyoghurt. Bekijk hier de ingrediënten voor het recept en lees de bereidingswijze. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuten