Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Boerderij-‘t-Geertje-nieuwe-eigenaar-van-natuurgebied-in-Zoeterwoude

Boerderij ‘t Geertje nieuwe eigenaar van natuurgebied in Zoeterwoude

De familie Van Rijn van biologische beleefboerderij ‘t Geertje in Zoeterwoude is de nieuwe eigenaar en beheerder van het aangrenzende 6 hectare grote natuurgebied Noord-Aa. De koopovereenkomst met de provincie is op 20 december getekend. Dat meldt de provincie Zuid-Holland.

De familie Van Rijn, die haar koemelk en geitenmelk verwerkt tot onder andere rauwmelkse biologische Goudse kaas, werd na een openbare verkoopprocedure door de provincie geselecteerd als meest geschikte koper voor Noord-Aa. De commissie die de beoordeling uitvoerde, waardeerde de brede visie van Van Rijn, met een duidelijke eigen kijk op het gebied. Bij de verkoop zijn voorwaarden opgenomen voor de blijvende instandhouding van het natuurgebied. De provincie ziet toe op de naleving van de voorwaarden en op de bereikte resultaten voor de natuur.

‘Onwijs blij mee’

Willeke van Rijn, dochter van eigenaar Wim van Rijn, vertelt: “Wij zijn er onwijs blij mee. De grond is nauw verbonden met boerderij ’t Geertje. Het is een heel mooi stuk natuur midden in de Randstad waar kinderen en volwassenen van kunnen genieten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf voedsel komen plukken, een duik in natuurwater nemen of met educatieve kaarten ontdekken wat er allemaal tussen het gras groeit. Daar hebben we de afgelopen jaren al veel in geïnvesteerd. Wij vinden dat belangrijk en superleuk om te doen. Dat de grond nu in ons eigendom komt verhoogt het plezier alleen maar.”

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen juni 2024

De noteringscommissie is op 7 juni weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor juni. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit zijn de winnaars van de Nationale Competities Foodspecialiteiten 2024!

Tijdens het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten van Vakcentrum Foodspecialiteiten, zijn de winnaars bekendgemaakt. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Veiling van de Reuzengraskaas levert recordbedrag van € 23.200,- op

Kaaskoning John de Goey doet laatste bod veiling Nationale Graskaasdag 2024 en is koper van de reuzengraskaas. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten