Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuten


Willem_vander_Schans_boerenzuivel

Bestuurslid in de schijnwerpers: Willem van der Schans

In elke editie van Boer en Zuivel staat er een ander bestuurslid in de schijnwerpers. Deze keer: bestuurslid Willem van der Schans.

Wie is Willem van der Schans?

“Ik ben Willem, 33 jaar, geboren en getogen op onze zuivelboerderij Den Eelder en inmiddels zelf vader van een zoon van anderhalf. Nooit gedacht dat ik in de agrarische sector terecht zou komen, maar ik heb hier mijn roeping wel gevonden. Wij maken yoghurt, karnemelk, vla, kortom: dagverse zuivelproducten. Binnen onze boerderij ben ik verantwoordelijk vanaf het moment dat de melk uit de koe komt tot aan de koelkast van de klant.”

Wat doe je voor de BBZ?

“Sinds maart 2019 ben ik algemeen bestuurslid bij de BBZ. Bij de Bond was kaas van de boerderij goed vertegenwoordigd in het bestuur, maar ik vind het ook belangrijk dat zuivel niet vergeten wordt. Daarnaast wil ik jongeren betrekken bij het vak van zuivel maken, zodat we over 20 jaar nog steeds boerderijzuivel hebben. In de commissie ben ik tot slot medeverantwoordelijk voor het opzetten van de hygiënecode.”

Waar ben je het meest trots op?

“Dat de prijzen voor kaas en zuivel bij de Cum Laude Awards voortaan weer op één dag worden uitgereikt. Voor mijn tijd was dit namelijk apart. Het evenement viel vorig jaar samen met de intrede van Covid-19, waardoor we het op het allerlaatste moment helemaal over de kop moesten gooien, maar het eindresultaat was goed!”

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen voor maart 2023

De noteringscommissie is op vrijdag 3 maart weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor maart. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit deed BBZ

Het afgelopen jaar heeft de BBZ weer de nodige controles uitgevoerd voor de GMP+ leden die meedoen met het GMP+ programma. Lees hier meer! […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Overnight oatmeal met boerenyoghurt

Overnight oatmeal met boerenyoghurt. Bekijk hier de ingrediënten voor het recept en lees de bereidingswijze. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuten