Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Willem_vander_Schans_boerenzuivel

Bestuurslid in de schijnwerpers: Willem van der Schans

In elke editie van Boer en Zuivel staat er een ander bestuurslid in de schijnwerpers. Deze keer: bestuurslid Willem van der Schans.

Wie is Willem van der Schans?

“Ik ben Willem, 33 jaar, geboren en getogen op onze zuivelboerderij Den Eelder en inmiddels zelf vader van een zoon van anderhalf. Nooit gedacht dat ik in de agrarische sector terecht zou komen, maar ik heb hier mijn roeping wel gevonden. Wij maken yoghurt, karnemelk, vla, kortom: dagverse zuivelproducten. Binnen onze boerderij ben ik verantwoordelijk vanaf het moment dat de melk uit de koe komt tot aan de koelkast van de klant.”

Wat doe je voor de BBZ?

“Sinds maart 2019 ben ik algemeen bestuurslid bij de BBZ. Bij de Bond was kaas van de boerderij goed vertegenwoordigd in het bestuur, maar ik vind het ook belangrijk dat zuivel niet vergeten wordt. Daarnaast wil ik jongeren betrekken bij het vak van zuivel maken, zodat we over 20 jaar nog steeds boerderijzuivel hebben. In de commissie ben ik tot slot medeverantwoordelijk voor het opzetten van de hygiënecode.”

Waar ben je het meest trots op?

“Dat de prijzen voor kaas en zuivel bij de Cum Laude Awards voortaan weer op één dag worden uitgereikt. Voor mijn tijd was dit namelijk apart. Het evenement viel vorig jaar samen met de intrede van Covid-19, waardoor we het op het allerlaatste moment helemaal over de kop moesten gooien, maar het eindresultaat was goed!”

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

“Ik hoef de mensen echt niet te vertellen hoe ze kaas moeten maken.”

Bert Andreae werkt sinds 1997 bij het COKZ, het Centraal Orgaan voor KwaliteitsZaken. Lees hier het hele verhaal! […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Crowdfunding

Crowdfunding. In 2019 verhuisden Mieke en Gerard Mul, samen met hun jonge kinderen van Drenthe naar Warmond, naar Boerderij Boterhuys. […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Brian Luikel: “Alles van Nederlandse bodem”

Brian Luikel is eigenaar van Restaurant Neder in Alkmaar. “Ik heb nooit een koksopleiding gevolgd." Lees hier zijn verhaal. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten