Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuten


Bestuurslid in de schijnwerpers: Wie is Marije van der Poel?

Marije van der Poel woont op een van de mooiste plekken van het land, zegt ze zelf. Op eiland de Buurterpolder in Rijpwetering, waar ze samen met haar man Hugo Hoeve Waterrijk runt. Waarom is ze bestuurslid van de BBZ? “Ik hou ervan om ook op een andere manier met de sector bezig te zijn dan alleen thuis met kaasmaken. Bovendien vind ik vergaderen leuk”, zegt Marije lachend. “Er zijn nog maar een paar honderd zuivelmakers in Nederland, die allemaal unieke producten maken, waar iedereen topsport voor bedrijft. Het is goed als die zich verenigen, bij voorbeeld als je in Den Haag je stem wilt laten horen. Het is belangrijk dat je dan het verhaal van allemaal vertelt. Of neem de nieuwe hygiënecode, waar nu aan gewerkt wordt. Het is mooi als iedereen daar straks mee werkt. Je hoeft elkaar niet te bijten. Je moet juist met elkaar samenwerken. Of je nu gangbaar werkt of biologisch, dat maakt niet uit. Ik zie kaasmakers als collega’s. De sector is niet zo groot. We hebben allemaal ons eigen afzetgebied, we kunnen allemaal zelfstandig bestaan. Daarom hou ik mij in het bestuur ook graag bezig met de promotie van onze mooie producten. Ik ben trouwens ook het bestuur ingestapt namens de boerenkaasmakers. Steeds meer kaasmakers verwarmen hun melk. Daar is niets mis mee, uiteraard. Maar wij maken nog rauwmelkse kaas. En ook die stem wil ik graag laten horen in het bestuur.”

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen voor mei 2023

De noteringscommissie is op vrijdag 5 mei weer bijeengeweest voor overleg over de noteringen. Lees hier de noteringen voor mei. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Nieuw bestuurslid: Marjon Verkleij

Marjon Verkleij – van Brentano’s Kaasboerderij in Alphen aan den Rijn – is een nieuw gezicht in het bestuur van de BBZ. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Overheerlijke Oudenboerenkaasbroodjes

Overheerlijke Oudenboerenkaasbroodjes. Bekijk hier de ingrediënten voor het recept en lees de bereidingswijze. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuten