Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Bestuurslid_Dirk_ter_Haar_Boerenzuivel

Bestuurslid in de schijnwerpers: Dirk ter Haar

Dirk ter Haar maakt geen deel uit van het bestuur, maar heeft wel een belangrijke taak: de administratie van de BBZ. “Ik heb sinds juni afgelopen jaar de taken overgenomen van Lidia van Leeuwen. Zij heeft veel kennis en kunde opgebouwd, die ik van haar probeer over te nemen. Op de achtergrond is zij nog wel betrokken bij de administratie van de BBZ. Zelf hebben wij een melkveebedrijf, Zunakaas. Een jaar of vijf terug zijn wij begonnen met het verwerken van een deel van onze melk tot boerenkaas. We sloten ons aan bij de Bond en willen daar ook graag bij betrokken zijn. Want als je kaas maakt, vind ik het belangrijk dat je weet wat er in de sector speelt.”

“Vanuit liefhebberij ben ik samen met mijn vrouw begonnen met het maken van Goudse Boerenkaas. Wij verkopen vanuit onze boerderijwinkel. Maar meer dan de helft van onze kaas, leveren we af bij lokale verkooppunten. Gevacumeerd, gesneden en voorzien van etiket. Dat zie je hier in het oosten van het land niet veel. Boeren in de buurt die zelf verzuivelen, vroegen of wij kaas wilden leveren voor verkoop aan huis. Het takenpakket van de administratie van de Bond is divers, Lidia had zich dat helemaal eigen gemaakt. Voor mij is het nu van belang om voor een vloeiende overgang te zorgen.”

“De lezers van Boer en Zuivel hebben nu een gezicht bij wie de administratie doet. Bij vragen kunnen ze mij altijd benaderen. Samen komen we er wel uit!”

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Cum Laude Awards 2024

Alle winnaars van een platina medaille worden een voor een op het podium geroepen. Bekijk alle winnaars van de Cum Laude Awards hier. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Ferry Wijsman: “Groente is superdivers!”

Ferry Wijsman verzorgde het sponsordiner. Kaas van de boerderij en boerderijzuivel speelt een grote rol in zijn bestaan als chef-kok. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten