Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Zunakaas-ontvangt-keurmerk-Erkend-Streekproduct

Zunakaas ontvangt keurmerk Erkend Streekproduct

Dirk en Dide ter Haar van kaasboerderij Zunakaas in het Twentse Zuna ontvangen op 10 juli het keurmerk Erkend Streekproduct. De overhandiging van het keurmerk zal op feestelijke wijze plaatsvinden.

Met het keurmerk laten Dirk en Dide ter Haar zien dat hun kaas echt in de streek is geproduceerd; de grondstoffen zijn afkomstig uit de streek en ook de verwerking vindt er plaats, in dit geval op de eigen boerderij. “Het keurmerk borgt dat onze kaas daadwerkelijk een streekproduct is”, vertelt Dirk, “en dat geeft het product extra meerwaarde.”

Verkoopklaar

De familie Ter Haar verkaast een deel van de melk van haar 65 koeien. De helft van de kaas verkopen ze in de eigen boerderijwinkel en de andere helft gaat rechtstreeks naar kaasspeciaalzaken, andere boerderijwinkels en campingwinkels in Twente. “Onze kracht is ook dat de kaas die wij leveren veelal verkoopklaar is: de kaas is door ons gesneden, gevacumeerd en geëtiketteerd. Dat is vooral voor kleinere winkels een pluspunt: zo kunnen zij zonder extra werk een echt streekproduct verkopen.”

Foto: Wilma Wolters

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

“Ik hoef de mensen echt niet te vertellen hoe ze kaas moeten maken.”

Bert Andreae werkt sinds 1997 bij het COKZ, het Centraal Orgaan voor KwaliteitsZaken. Lees hier het hele verhaal! […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Crowdfunding

Crowdfunding. In 2019 verhuisden Mieke en Gerard Mul, samen met hun jonge kinderen van Drenthe naar Warmond, naar Boerderij Boterhuys. […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Brian Luikel: “Alles van Nederlandse bodem”

Brian Luikel is eigenaar van Restaurant Neder in Alkmaar. “Ik heb nooit een koksopleiding gevolgd." Lees hier zijn verhaal. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten