Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuten


Zunakaas-ontvangt-keurmerk-Erkend-Streekproduct

Zunakaas ontvangt keurmerk Erkend Streekproduct

Dirk en Dide ter Haar van kaasboerderij Zunakaas in het Twentse Zuna ontvangen op 10 juli het keurmerk Erkend Streekproduct. De overhandiging van het keurmerk zal op feestelijke wijze plaatsvinden.

Met het keurmerk laten Dirk en Dide ter Haar zien dat hun kaas echt in de streek is geproduceerd; de grondstoffen zijn afkomstig uit de streek en ook de verwerking vindt er plaats, in dit geval op de eigen boerderij. “Het keurmerk borgt dat onze kaas daadwerkelijk een streekproduct is”, vertelt Dirk, “en dat geeft het product extra meerwaarde.”

Verkoopklaar

De familie Ter Haar verkaast een deel van de melk van haar 65 koeien. De helft van de kaas verkopen ze in de eigen boerderijwinkel en de andere helft gaat rechtstreeks naar kaasspeciaalzaken, andere boerderijwinkels en campingwinkels in Twente. “Onze kracht is ook dat de kaas die wij leveren veelal verkoopklaar is: de kaas is door ons gesneden, gevacumeerd en geëtiketteerd. Dat is vooral voor kleinere winkels een pluspunt: zo kunnen zij zonder extra werk een echt streekproduct verkopen.”

Foto: Wilma Wolters

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen voor maart 2023

De noteringscommissie is op vrijdag 3 maart weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor maart. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit deed BBZ

Het afgelopen jaar heeft de BBZ weer de nodige controles uitgevoerd voor de GMP+ leden die meedoen met het GMP+ programma. Lees hier meer! […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Overnight oatmeal met boerenyoghurt

Overnight oatmeal met boerenyoghurt. Bekijk hier de ingrediënten voor het recept en lees de bereidingswijze. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuten