Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuten


Zunakaas-ontvangt-keurmerk-Erkend-Streekproduct

Zunakaas ontvangt keurmerk Erkend Streekproduct

Dirk en Dide ter Haar van kaasboerderij Zunakaas in het Twentse Zuna ontvangen op 10 juli het keurmerk Erkend Streekproduct. De overhandiging van het keurmerk zal op feestelijke wijze plaatsvinden.

Met het keurmerk laten Dirk en Dide ter Haar zien dat hun kaas echt in de streek is geproduceerd; de grondstoffen zijn afkomstig uit de streek en ook de verwerking vindt er plaats, in dit geval op de eigen boerderij. “Het keurmerk borgt dat onze kaas daadwerkelijk een streekproduct is”, vertelt Dirk, “en dat geeft het product extra meerwaarde.”

Verkoopklaar

De familie Ter Haar verkaast een deel van de melk van haar 65 koeien. De helft van de kaas verkopen ze in de eigen boerderijwinkel en de andere helft gaat rechtstreeks naar kaasspeciaalzaken, andere boerderijwinkels en campingwinkels in Twente. “Onze kracht is ook dat de kaas die wij leveren veelal verkoopklaar is: de kaas is door ons gesneden, gevacumeerd en geëtiketteerd. Dat is vooral voor kleinere winkels een pluspunt: zo kunnen zij zonder extra werk een echt streekproduct verkopen.”

Foto: Wilma Wolters

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Radeloos maar strijdbaar

Anje Grin uit Biddinghuizen bereikte in de afgelopen weken veel aandacht voor haar verhaal door het via social media te verspreiden. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Zorgen voor een gezonde toekomst: “We willen samen blijven groeien”

Midden in het groene landschap van het Zeeuwse Middelburg ligt de ‘Schatkamer van Schellach’, een kaasboerderij met koeien, winkel, kaasmakerij, zuivelproductie, kinderopvang en Bed & Breakfast. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

De koeien lusten geen gras

Soms heb je van die gesprekken waarvan je meteen weet dat het een column wordt. We schuilden voor een geweldige regenbui, ‘we’ zijn de kaasmaker en ik. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten