Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Zunakaas-ontvangt-keurmerk-Erkend-Streekproduct

Zunakaas ontvangt keurmerk Erkend Streekproduct

Dirk en Dide ter Haar van kaasboerderij Zunakaas in het Twentse Zuna ontvangen op 10 juli het keurmerk Erkend Streekproduct. De overhandiging van het keurmerk zal op feestelijke wijze plaatsvinden.

Met het keurmerk laten Dirk en Dide ter Haar zien dat hun kaas echt in de streek is geproduceerd; de grondstoffen zijn afkomstig uit de streek en ook de verwerking vindt er plaats, in dit geval op de eigen boerderij. “Het keurmerk borgt dat onze kaas daadwerkelijk een streekproduct is”, vertelt Dirk, “en dat geeft het product extra meerwaarde.”

Verkoopklaar

De familie Ter Haar verkaast een deel van de melk van haar 65 koeien. De helft van de kaas verkopen ze in de eigen boerderijwinkel en de andere helft gaat rechtstreeks naar kaasspeciaalzaken, andere boerderijwinkels en campingwinkels in Twente. “Onze kracht is ook dat de kaas die wij leveren veelal verkoopklaar is: de kaas is door ons gesneden, gevacumeerd en geëtiketteerd. Dat is vooral voor kleinere winkels een pluspunt: zo kunnen zij zonder extra werk een echt streekproduct verkopen.”

Foto: Wilma Wolters

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Wim Tiemessen: “De smaak was onvoorstelbaar”

Wim Tiemessen zet zich al jaren in om authentieke kazen uit het buitenland onder de aandacht te brengen. Lees het verhaal van de Fijnproever. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuut

De BBZ groeit! – Oktober 2025

De BBZ groeit! Dit keer vertellen vier nieuwe leden waarom ze lid van de BBZ zijn geworden. Lees hier hun verhalen. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Op ieders bord!

Felix Wilbrink – Voormalig culinair journalist bij De Telegraaf Afgelopen maand is het boek ‘Op ons bord’ van Anita Heijdraverschenen. En voor zover je het nog niet hebt gekocht: doe […]
Geschatte leestijd: 2 minuten