Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuten


Zuivelbroedplaats in Abcoude

Met financiële ondersteuning van de provincie Utrecht hebben Femke en Henno Hak van boerderij Anna’s Hoeve in Abcoude een zogenoemde zuivelbroedplaats geopend: Anna’s ZuivelLokaal.

“We werden steeds vaker benaderd door mensen met nieuwe zuivelinitiatieven. Eigenlijk was er geen experimenteerruimte beschikbaar in de regio om deze vernieuwende producten te testen. Zo kwamen wij op het idee voor het project Anna’s ZuivelLokaal. We hebben een soort broedplaats voor het verwerken van zuivel geopend. Een plek waar lokale zuivelinitiatieven een kans krijgen.”

Het is de familie Hak dankzij subsidie (POP 3 Leader) van de provincie Utrecht gelukt om een ruimte te bouwen die voldoet aan alle voorwaarden. ”We kunnen nu allerlei producenten helpen met hun ideeën voor lokale, kwalitatief hoogwaardige en duurzame zuivelproducten. In ons zuivellokaal verfijnen we een product en maken het gereed voor de markt.” Het doel van het project in Abcoude is om meer lokaal voedsel te produceren en te distribueren.

Foto: Provincie Utrecht

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Radeloos maar strijdbaar

Anje Grin uit Biddinghuizen bereikte in de afgelopen weken veel aandacht voor haar verhaal door het via social media te verspreiden. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Zorgen voor een gezonde toekomst: “We willen samen blijven groeien”

Midden in het groene landschap van het Zeeuwse Middelburg ligt de ‘Schatkamer van Schellach’, een kaasboerderij met koeien, winkel, kaasmakerij, zuivelproductie, kinderopvang en Bed & Breakfast. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

De koeien lusten geen gras

Soms heb je van die gesprekken waarvan je meteen weet dat het een column wordt. We schuilden voor een geweldige regenbui, ‘we’ zijn de kaasmaker en ik. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten