Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Portret_liefhebber_kaas_BoerenZuivel

Zomerse Boerenijstaart

Ingrediënten

100 g lichtbruine basterdsuiker
100 g boter (licht gekoeld)
10 speculaasjes, fijn verkruimeld
75 g bloem
2 liter vanille-ijs
500 g zomerfruit

Benodigdheden

Een springvorm van ø 24 cm

Verwarm de oven voor tot 150 °C. Wrijf met de toppen van de vingers de basterdsuiker, de boter, de speculaasjes en de bloem tot een kruimelig mengsel.

Verdeel de crumble over de bodem van de springvorm en druk deze met een lepel glad. Bak de kruimelbodem circa 10 min. in de oven en laat de bodem afkoelen. Verdeel het vanille-ijs erover zodat de bodem gelijkmatig bedekt is met een dikke laag ijs. Laat de ijstaart circa 2 uur in de diepvries opstijven.

Was intussen het fruit en halveer het indien nodig. Garneer de ijstaart met het fruit.

Tips

Je kunt met dit recept eindeloos variëren. Verschillende smaken koekjes voor de bodem, andere toppings en natuurlijk diverse smaken ijs. Wat dacht je van een heerlijke straciatella taart, amarene kersentaart of een zomerse mangotaart? Geniet ervan!

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen oktober 2025

De noteringscommissie is weer bijeengeweest om de actuele marktsituatie te bespreken. Bekijk hier de noteringen van oktober! […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Noteringen september 2025

De noteringscommissie is weer bijeengeweest voor overleg over de actuele prijsontwikkelingen. Bekijk hier de noteringen van september! […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Noteringen augustus 2025

De noteringscommissie is op 1 augustus weer bij elkaar geweest voor overleg over de noteringen. Bekijk hier de noteringen van augustus. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten