Bond van Boerderijzuivelbereiders

Geschatte leestijd: 2 minuten


Vakbeurs Foodspecialiteiten

Eindelijk mag het weer: de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2021

De internationale Vakbeurs Foodspecialiteiten op 27 en 28 september is dé vakbeurs voor ondernemers en/of inkopers die werken met foodspecialiteiten. Dat kan zijn in een boerderijwinkel, landwinkel, foodspecialiteitenwinkel, ambulante handel, slagerij, groentewinkel, bakkerij, restaurant, cateringbedrijf, supermarkt en overige bedrijven die met foodspecialiteiten te maken hebben.

De vakbeurs is voor foodspecialisten één grote snoepwinkel, gevuld met lekkers. Er valt van alles te beleven. Ruim 30 jaar geleden begon dit als een kleine kaasbeurs, in een zaaltje van het Postillion Hotel in Bunnik, met een handjevol standhouders. In de jaren die daarop volgden, groeide de vakbeurs in Expo Houten uit tot een fenomeen voor foodspecialisten op een oppervlakte van ruim 9000 m² en ruim 260 standhouders, met producten van honderden merken uit binnen- en buitenland.

Noviteiten

Een zeer belangrijk onderdeel van de vakbeurs is de noviteitenstand, waar deelnemers hun belangrijkste innovaties van het afgelopen jaar tentoonstellen voor de titel ‘Beste Noviteit 2021’. Een professionele jury onder leiding van culinair journalist Felix Wilbrink (Telegraaf) beoordeelt de innovaties en kiest een winnaar.

Marktplein

Ook dit jaar wordt er weer een centraal marktplein gecreëerd. De enorm positieve reacties van zowel gasten als exposanten in voorgaande edities maakten de organisatie duidelijk dat dit een vervolg moest gaan krijgen. Met name de nicheproducten en startupbedrijven krijgen op deze manier de gelegenheid om hun producten bij de bezoekers onder de aandacht te brengen.

Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours

Al sinds jaar en dag is de Nationale Kaaskeuring een vertrouwd gezicht op de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Hier kunnen kaasliefhebbers (professionals én liefhebbers) hun kaaskennis meten door anoniem mee te doen aan de kaaskeuringen van binnenlandse kazen.

Kerstpakkettenwedstrijd

Ook voor de ondernemers én hun team is er weer een leuke wedstrijd: het mooiste/leukste/beste kerstpakket van 2021. De deelnemende winkels laten hun kerstpakket beoordelen door de bezoekers van de beurs en na afloop zal wordt bekend gemaakt wie de winnaar van deze competitie is. Dit gebeurt door een ‘mysteriebezoek’ aan de winnaar die in de winkel zal worden ‘overvallen’ met het nieuws én de bijbehorende trofee!

Restaurant

Het restaurant is, evenals de laatste editie, overdag gesloten en wordt verplaatst naar het terras naast de stand van Voets. Het restaurant is uitsluitend voor het diner geopend van 17:00 tot 20:00 uur. U eet er o.a. een onbeperkt en luxe Streetfood diner incl. één consumptie voor slechts € 26,95.

Corona

Ook al zijn wij klaar met Corona, het virus is nog niet klaar met ons. Het is daarom van groot belang dat iedereen zich conformeert aan de wettelijk (RIVM) geldende regels ten tijde van het evenement. Vooraf inschrijven voor een gratis toegangsbewijs is een absolute MUST. Het is NIET mogelijk om ter plekke een toegangsbewijs te bemachtigen.

BELANGRIJK: vanwege Corona doen wij een oproep om er dit jaar geen ‘bedrijfsuitje’ van te maken maar het bezoek vooral functioneel te houden. Dit om wachtrijen te voorkomen en ervoor te zorgen dat er niet te veel mensen binnen zijn. Verder blijft natuurlijke gelden:
– houd 1.5 meter afstand
– was regelmatig je handen

Gratis toegang

De Vakbeurs Foodspecialiteiten is gratis te bezoeken. Tickets zijn hier te bestellen.

Voor uw agenda

Vakbeurs Foodspecialiteiten maandag 27 september en dinsdag 28 september van 13.00 tot 22.00 uur.

Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten
www.vakbeursfoodspecialiteiten.nl

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

De Boerenversneller

Ook in ‘De Boerenversneller’ gaan boeren op zoek naar innovatiemogelijkheden binnen hun bedrijf. Dit is onderdeel van De Nieuwe Boerenfamilie […]
Geschatte leestijd: < 1 minuut

Algemene Ledenvergadering

Donderdag 2 september hield de BBZ zijn algemene ledenvergadering op Fort Wierickerschans in Bodegraven. Lees hier meer. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuut

Durf geld te vragen voor je product, maar hoeveel kost dat eigenlijk?

Theo Dekker zei : ”Durf geld te vragen voor je product!”. Een vervolgvraag die Bart en Edwin zich vervolgens stelden. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten