Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


kaaskeuring-bodegraven

Uitnodiging kaaskeuring Bodegraven

De kaaskeuring tijdens de Najaarsmarkt in Bodegraven vindt dit jaar plaats op donderdag 15 september 2022. Wij nodigen jou van harte uit om GRATIS deel te nemen aan deze keuring. Als je deelneemt, wordt jouw kaas gepresenteerd tijdens de drukbezochte Kaas- en Bloemenshow. De show wordt donderdagavond 15 september geopend door de enige Kaaskoningin van ons land. Net als voorgaande jaren aan het Raadhuisplein, maar nu op een nieuwe locatie: in het nieuwe Kaasmuseum aan de Marktstraat 1.

De zelfkazers worden speciaal verwelkomd tussen 20.30 en 21.00 uur, met koffie en wat lekkers. Rond 21.00 uur is buiten op het plein de uitreiking van het kaascorso, vervolgens is rond 21.30 uur de opening van de show, met aansluitend de prijsuitreiking van de kaaskeuring. Er zijn (geld*)prijzen te winnen, tevens ontvangt iedere deelnemer een mooi aandenken.

Protocol Kaaskeuring Bodegraven

Jouw (boeren)kaas wordt door een erkende keuringscommissie gekeurd op geur, smaak en kwaliteit.

Categorieën (per categorie is één kaas toegestaan):

A. Babykaasjes (bereidingsperiode 9-8-22 / 23-8-22)

B. Jonge kaas (vanaf 10 kg en zwaarder) (bereidingsperiode 12-7-22 / 26-7-22)

C. Bijzondere bereiding (o.a. met productbeschrijving en/of verwarmde melk)

D. Belegen kaas (bereidingsperiode 29-3-22 / 10-5-22)*

E. Leidse, komijnen, kruiden- en geitenkaas.

F. Oud (bereidingsperiode sept ‘21 – jan ‘22)

*Voor categorie D stelt Verburg Kaas € 500,- beschikbaar voor de Borefts Beste Belegen Boerenkaas! Deze prijswinnende kaas zal na de prijsuitreiking ook aangesneden/uitgedeeld worden.

Aanleveren kazen

Het aanleveren van de keuringskazen kan op dinsdag 13 september en woensdag 14 september tussen 10.00 en 12.00 uur bij Ster Sales, Beneluxweg 28 te Bodegraven. Door middel van inschrijfformulieren dragen we bij dat de inschrijving voorspoedig verloopt. Als je niet in de gelegenheid bent om kazen te brengen, kun je contact opnemen met de organisatie, dan worden de kazen opgehaald.

Ophalen kazen

Je kunt de keuringskazen zaterdag 17 september tussen 14.00 en 16.00 uur of maandag 19 september tussen 9.00 en 11.00 uur in het Kaasmuseum ophalen. Lukt dit niet? Dan gaan de keuringskazen naar familie De Bruin, Buitenkerk 52 te Bodegraven, tel nr. 06-51627255, waar je de kazen in overleg kunt ophalen. Door uw deelname kunnen wij jouw echte (boeren)kaas promoten en onder de aandacht brengen van de genieters van heerlijke (boeren)kaas. Wij zien uit naar jouw deelname!

Vragen? Mail dan naar kaaskeuringbodegraven@gmail.com.

Bekijk hier de uitnodiging!

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen mei 2024

De noteringscommissie is op 3 mei weer bijeen geweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor mei. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

ALKMAAR – Karavaan Festival

Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Kijk hier voor meer informatie. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten