Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


studiemiddagen_kwark_zuivel_boerenzuivel

Studiemiddagen over kwaliteit van kwark en zure zuivel

Wil je het nieuwe jaar goed beginnen door je kennis over de kwaliteit van kwark en zure zuivel op te frissen en te verdiepen? Meld je dan aan voor de serie van twee studiemiddagen over dit onderwerp die de BBZ samen met Barbara Hart (Barlactica) organiseert. Deze bijeenkomsten voor Boerderijzuivelbereiders zijn op de dinsdagmiddagen 18 en 25 januari vlakbij Utrecht.

Opzet

Tijdens de eerste bijeenkomst gaan we in op de verschillende aspecten die belangrijk zijn om kwark en vloeibare zure zuivel van goede kwaliteit te produceren (o.a. rauwe melk, hygiëne, beheersing bereidingsprocessen). Ook proeven we een aantal veelvoorkomende afwijkingen in geur en smaak. Tijdens de tweede bijeenkomst beoordelen we met elkaar de door deelnemers meegebrachte zuivelproducten. Vervolgens gaan we in op het voorkomen van de afwijkingen die tijdens deze beoordeling naar voren komen. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

Ook meedoen aan deze interessante middagen? Van harte welkom!  

Praktische informatie
Datum: dinsdag 18 en dinsdag 25 januari 2022
Tijd: van 13:30 uur tot 16:00 uur
Locatie: Boerderij Fortzicht, Voordorpsedijk 35, 3737 BL Groenekan
Doelgroep: Bereiders van kwark en zure zuivel
Aanmelden: uiterlijk 4 januari 2022 per e-mail: secretariaat@boerderijzuivel.nl
Kosten: Gratis. Deze activiteit is alleen voor leden van de BBZ!
Let op: het aantal plaatsen is beperkt.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Cum Laude Awards 2024

Alle winnaars van een platina medaille worden een voor een op het podium geroepen. Bekijk alle winnaars van de Cum Laude Awards hier. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Ferry Wijsman: “Groente is superdivers!”

Ferry Wijsman verzorgde het sponsordiner. Kaas van de boerderij en boerderijzuivel speelt een grote rol in zijn bestaan als chef-kok. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten