Studiemiddagen over kwaliteit van kwark en zure zuivel
Wil je het nieuwe jaar goed beginnen door je kennis over de kwaliteit van kwark en zure zuivel op te frissen en te verdiepen? Meld je dan aan voor de serie van twee studiemiddagen over dit onderwerp die de BBZ samen met Barbara Hart (Barlactica) organiseert. Deze bijeenkomsten voor Boerderijzuivelbereiders zijn op de dinsdagmiddagen 18 en 25 januari vlakbij Utrecht.
Opzet
Tijdens de eerste bijeenkomst gaan we in op de verschillende aspecten die belangrijk zijn om kwark en vloeibare zure zuivel van goede kwaliteit te produceren (o.a. rauwe melk, hygiëne, beheersing bereidingsprocessen). Ook proeven we een aantal veelvoorkomende afwijkingen in geur en smaak. Tijdens de tweede bijeenkomst beoordelen we met elkaar de door deelnemers meegebrachte zuivelproducten. Vervolgens gaan we in op het voorkomen van de afwijkingen die tijdens deze beoordeling naar voren komen. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.
Ook meedoen aan deze interessante middagen? Van harte welkom!
Praktische informatie
Datum: dinsdag 18 en dinsdag 25 januari 2022
Tijd: van 13:30 uur tot 16:00 uur
Locatie: Boerderij Fortzicht, Voordorpsedijk 35, 3737 BL Groenekan
Doelgroep: Bereiders van kwark en zure zuivel
Aanmelden: uiterlijk 4 januari 2022 per e-mail: secretariaat@boerderijzuivel.nl.
Kosten: Gratis. Deze activiteit is alleen voor leden van de BBZ!
Let op: het aantal plaatsen is beperkt.