Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuten


Persbericht: Start Nationale Competities Foodspecialiteiten 2022

Gecertificeerde ondernemers met een foodspecialiteitenwinkel gaan vanaf 2 februari de strijd aan om te zien wie de beste is. Benieuwd naar deze deelnemende winkels? Klik hier voor een overzicht.

De drie categorieën waarin de deelnemende winkels gaan strijden zijn;

  • Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak
  • Nederlands Beste Foodspecialist Buitenlandse kaas
  • Nederlands Beste Foodspecialist in speciaal bier

Op dinsdag 15 maart worden de finalisten in de drie categorieën bekendgemaakt, nadat alle deelnemers zijn bezocht door een onafhankelijke vakjury en mystery shoppers. Na een opvolgende finaleronde, uitgevoerd door nieuwe vakjuryleden en mystery shoppers, worden maandag 25 april de winnaars tijdens een feestelijk diner bekendgemaakt op het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten.

Juryboordeling

Een deskundige vakjury beoordeelt de deelnemende winkels onder meer op hun visie op het vak en de branche, het ondernemings- en winkelmanagement, hygiëne en versheid, het vakmanschap, voorlichting richting de klant en de performance van de winkel. De mystery shopper bezoekt de winkel en beoordeelt onder andere het aanbod, de winkeluitstraling en de behandeling in de winkel.

Branche-Event Foodspecialiteiten

Door de ontwikkelingen van de corona-pandemie is tijdens de start van de Nationale Competities nog niet met 100% zekerheid te zeggen hoe het Branche-Event Foodspecialiteiten plaats gaat vinden. Uitgangspunt is om het Branche-Event Foodspecialiteiten op 25 april 2022 te houden in studio 21 te Hilversum. Tijdens dit event worden de winnaars bekendgemaakt door de zeer inspirerende presentator; Humberto Tan. Het branche-event is voorbehouden aan fans van de finalisten, gecertificeerde ondernemers, sponsoren en pers.

Organisatie

Deze Nationale Competities zijn een initiatief van het Vakcentrum Foodspecialiteiten en worden georganiseerd door de Stichting Foodspecialiteiten Nederland in Woerden.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen voor januari 2023

De noteringscommissie is op vrijdag 6 januari weer bijeengeweest voor overleg over de noteringen. Lees hier de noteringen voor januari. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

“Onze ambitie voor dit jaar? Vergemakkelijken”

De Lange Hoeve: een kaasboerderij met winkel. En ze runnen een toeristisch bedrijf. Hoe houden zij de ballen in de lucht? […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Organisatie Cum Laude Awards zoekt hulp!

De organisatie van de nieuwe editie van Cum Laude Awards is in volle gang. De technische keuringen door keurmeesters vinden plaats op 13 en 14 maart 2023 bij Fort Wierickerschans […]
Geschatte leestijd: < 1 minuten