Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Persbericht: Start Nationale Competities Foodspecialiteiten 2022

Gecertificeerde ondernemers met een foodspecialiteitenwinkel gaan vanaf 2 februari de strijd aan om te zien wie de beste is. Benieuwd naar deze deelnemende winkels? Klik hier voor een overzicht.

De drie categorieën waarin de deelnemende winkels gaan strijden zijn;

  • Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak
  • Nederlands Beste Foodspecialist Buitenlandse kaas
  • Nederlands Beste Foodspecialist in speciaal bier

Op dinsdag 15 maart worden de finalisten in de drie categorieën bekendgemaakt, nadat alle deelnemers zijn bezocht door een onafhankelijke vakjury en mystery shoppers. Na een opvolgende finaleronde, uitgevoerd door nieuwe vakjuryleden en mystery shoppers, worden maandag 25 april de winnaars tijdens een feestelijk diner bekendgemaakt op het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten.

Juryboordeling

Een deskundige vakjury beoordeelt de deelnemende winkels onder meer op hun visie op het vak en de branche, het ondernemings- en winkelmanagement, hygiëne en versheid, het vakmanschap, voorlichting richting de klant en de performance van de winkel. De mystery shopper bezoekt de winkel en beoordeelt onder andere het aanbod, de winkeluitstraling en de behandeling in de winkel.

Branche-Event Foodspecialiteiten

Door de ontwikkelingen van de corona-pandemie is tijdens de start van de Nationale Competities nog niet met 100% zekerheid te zeggen hoe het Branche-Event Foodspecialiteiten plaats gaat vinden. Uitgangspunt is om het Branche-Event Foodspecialiteiten op 25 april 2022 te houden in studio 21 te Hilversum. Tijdens dit event worden de winnaars bekendgemaakt door de zeer inspirerende presentator; Humberto Tan. Het branche-event is voorbehouden aan fans van de finalisten, gecertificeerde ondernemers, sponsoren en pers.

Organisatie

Deze Nationale Competities zijn een initiatief van het Vakcentrum Foodspecialiteiten en worden georganiseerd door de Stichting Foodspecialiteiten Nederland in Woerden.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Cum Laude Awards 2024

Alle winnaars van een platina medaille worden een voor een op het podium geroepen. Bekijk alle winnaars van de Cum Laude Awards hier. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Ferry Wijsman: “Groente is superdivers!”

Ferry Wijsman verzorgde het sponsordiner. Kaas van de boerderij en boerderijzuivel speelt een grote rol in zijn bestaan als chef-kok. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten