Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Overnight-oatmeal-boerenyoghurt-boerenzuivel

Overnight oatmeal met boerenyoghurt

Ingrediënten voor 1 portie oatmeal

200 ml boerenyoghurt
30 ml boerenmelk
30 gram grove havermout
2 theelepels chiazaad
½ theelepel kaneel of koekkruiden
1 appel
Garnering met noten naar keuze

  • Neem een leeg potje – een weckpotje of een potje met deksel.
  • Rasp een kwart van de appel.
  • Meng in een kommetje de appelrasp, havermout, chiazaad, kaneel, boerenmelk en de boerenyoghurt.
  • Sluit het deksel en zet het minstens vier uur in de koelkast. Ideaal om ’s avonds klaar te maken voor een snel en voedzaam ontbijtje. Je kunt het zelfs al twee tot drie dagen van tevoren maken.
  • Haal het ’s ochtends uit de koelkast en garneer het met toppings naar keuze: verse appel, wat havermout, nootjes en nog wat extra kaneel.

Tip

Met dit recept kun je eindeloos variëren: wissel met seizoensfruit. Diepvriesfruit kan ook heel goed. Mix er wat honing of pindakaas doorheen of gebruik lijnzaad in plaats van chiazaad of andere kruiden.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

De BBZ groeit!

Vier nieuwe leden vertellen waarom ze lid van de BBZ zijn geworden. Zeg het voort, dan blijven we groeien voor jouw belang! […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Uit-de-koelkast-doos

Ochtendruzies en kaasgeuren: een liefdevolle ode aan stinkkazen, huiselijke onrust en de vurige passie voor smaak. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Mariella Freudenau: “Ik krijg er nog steeds geen genoeg van!”

Mariella Freudenau is nu 5 jaar keurmeester. Wie haar hoort praten over yoghurt, kwark en kaas, zou denken dat ze het al lang doet. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten