Geschatte leestijd: < 1 minuut
Overnight oatmeal met boerenyoghurt
Ingrediënten voor 1 portie oatmeal
200 ml boerenyoghurt
30 ml boerenmelk
30 gram grove havermout
2 theelepels chiazaad
½ theelepel kaneel of koekkruiden
1 appel
Garnering met noten naar keuze
- Neem een leeg potje – een weckpotje of een potje met deksel.
- Rasp een kwart van de appel.
- Meng in een kommetje de appelrasp, havermout, chiazaad, kaneel, boerenmelk en de boerenyoghurt.
- Sluit het deksel en zet het minstens vier uur in de koelkast. Ideaal om ’s avonds klaar te maken voor een snel en voedzaam ontbijtje. Je kunt het zelfs al twee tot drie dagen van tevoren maken.
- Haal het ’s ochtends uit de koelkast en garneer het met toppings naar keuze: verse appel, wat havermout, nootjes en nog wat extra kaneel.
Tip
Met dit recept kun je eindeloos variëren: wissel met seizoensfruit. Diepvriesfruit kan ook heel goed. Mix er wat honing of pindakaas doorheen of gebruik lijnzaad in plaats van chiazaad of andere kruiden.
Delen
Heeft dit artikel je geholpen?
Gerelateerd
Noteringen november 2024
De noteringscommissie is op 1 november weer bijeengeweest voor overleg over de noteringen. Op de zuivelmarkt lijken kopers en verkopers af te wachten welke richting de markt zal nemen. De […]
Geschatte leestijd: 2 minuten
Korte lijnen en Boeren Goudse Oplegkaas
Waarom is goed zo vaak een strijd en vindt rommel altijd een weg? Waarom luisteren we niet om te leren, maar luisteren we om aan te vallen? […]
Geschatte leestijd: 2 minuten
Noteringen oktober 2024
De noteringscommissie is op 4 oktober weer bijeengekomen voor overleg over de notering. De zuivelmarkt lijkt het hoogtepunt reeds gepasseerd. De gestage stijging van de noteringen is tot stilstand gekomen […]
Geschatte leestijd: 2 minuten