Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Oudeboerenkaasbroodjes_BoerenZuivel

Overheerlijke Oudenboerenkaasbroodjes

Ingrediënten

½ groentebouillonblokje
200 ml kokend water
100 g Oudeboerenkaas & wat extra om over de kaasbroodjes heen te strooien
30 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
2 tl dijonmosterd
10 plakjes bladerdeeg
1 eidooier
1 eetlepel slagroom

Benodigdheden

plastic bakje (ca. 22 x 10 cm)
bakpapier
bakkwastje

Rasp de boerenkaas. Los het halve bouillonblokje op in kokend water. Smelt de boter in een steelpan en als alles gesmolten is, voeg dan al roerende de bloem toe. Verwarm dit mengsel ongeveer drie minuten. Voeg de bouillon toe en roer tot alles is opgenomen. Voeg als laatste de boerenkaas en de mosterd al roerend toe totdat dit is opgenomen. De ragout voor in het kaasbroodje is gereed. Bekleed het plastic bakje met bakpapier en laat de ragout hierin afkoelen (minstens een uur in de koelkast).

Nadat de ragout is afgekoeld, verwarm de oven voor op 200 °C. Verspreid het bladerdeeg in plakjes over de bakplaat. Snijd deze één keer doormidden. Plaats op elk strookje een plakje ragout van 4 x 2,5 cm. Vouw daarna het bladerdeeg dubbel en druk alle randen met een vork goed aan. Klop de eidooier en de slagroom en bestrijk hiermee de bovenkant van de kaasbroodjes. Garneer het daarna met de overgebleven geraspte boerenkaas. Bak de broodjes in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur. De broodjes kunnen ook gemakkelijk ingevroren worden. Na ontdooien 7 minuten opwarmen in de oven op 200 °C.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Cum Laude Awards 2024

Alle winnaars van een platina medaille worden een voor een op het podium geroepen. Bekijk alle winnaars van de Cum Laude Awards hier. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Ferry Wijsman: “Groente is superdivers!”

Ferry Wijsman verzorgde het sponsordiner. Kaas van de boerderij en boerderijzuivel speelt een grote rol in zijn bestaan als chef-kok. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten