Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


Noteringen_januari_BoerenZuivel

Noteringen voor september 2021

De noteringscommissie is op vrijdag 3 september weer bijeen geweest voor overleg over de notering.

De zuivelmarkt lijkt de zomer achter zich te laten. Kopers melden zich weer op de markt, maar de voorraden van de meeste producten zijn niet al te groot. Vooral de goede vraag naar room en boter doet de prijzen stijgen. Ook andere producten liggen goed in de markt, hoewel niet altijd tegen hogere prijzen. Voor melk wordt op de spotmarkt inmiddels al tot 45 cent per kg betaald. De verwachting is dat de prijzen nog kunnen stijgen gezien de beperkte voorraden en de traditionele daling van de melkproductie.

De markt voor kaas gemaakt op de boerderij is nog onveranderd. Wat dat betreft is er geen nieuws te melden. De aanvoer blijft behoorlijk groot, de afzet is inmiddels ook weer terug op het oude niveau. Vooral de kaasspeciaalzaken kopen na de vakantie weer extra in om voldoende aanbod te hebben voor hun terugkerende klanten. Maar dit is altijd maar tijdelijk. Wel lijkt de verkoop via de supermarkten zich te herstellen van een eerdere dip in de afgelopen maanden. Extra belegen en oude kaas is schaars op dit moment, overjarige kaas en jongere soorten zijn er wel voldoende. Wellicht kunnen de Cum Laude en de promotie in oktober boerenkaasmaand de afzet een extra stimulans geven. De stemming is nog altijd goed bij gelijk blijvende noteringen voor de maand september.

De noteringen voor de maand september 2021 zijn dus als volgt:

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

“Ik hoef de mensen echt niet te vertellen hoe ze kaas moeten maken.”

Bert Andreae werkt sinds 1997 bij het COKZ, het Centraal Orgaan voor KwaliteitsZaken. Lees hier het hele verhaal! […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Crowdfunding

Crowdfunding. In 2019 verhuisden Mieke en Gerard Mul, samen met hun jonge kinderen van Drenthe naar Warmond, naar Boerderij Boterhuys. […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Brian Luikel: “Alles van Nederlandse bodem”

Brian Luikel is eigenaar van Restaurant Neder in Alkmaar. “Ik heb nooit een koksopleiding gevolgd." Lees hier zijn verhaal. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten