Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


Noteringen_januari_BoerenZuivel

Noteringen voor maart 2023

De noteringscommissie is op vrijdag 3 maart weer bijeengeweest voor overleg over de notering.

De zuivelmarkt is inmiddels enigszins hersteld. Van de meeste basisgrondstoffen stijgen de prijzen iets. Ook fabriekskaas is inmiddels door het dal. Er zit nog wel onzekerheid in de markt over de af te zetten volumes en de ruime aanvoer van melk. De prijzen die fabrieken uitbetalen lopen achter de marktontwikkelingen aan en blijven nu nog dalen. De spotmarkt voor boerderijmelk toont zich grillig en hangt af van de actuele vraag, maar zit duidelijk onder de uitbetaalde melkprijzen van de fabrieken.

De markt voor kaas gemaakt op de boerderij is gezond. De verkopen lopen prima, de vraag is zelfs aanzienlijk. Er is weinig voorraad van oude of extra belegen kaas en handelaren willen de boot niet missen. Op een enkele partij na is voor de meeste kaas een bestemming. Wellicht is er door de hoge melkprijzen ook wat minder kaas gemaakt. De prijs van deze kaas is voor de consument wel gestegen, maar dat schrikt klaarblijkelijk niet af. De verkopen blijven goed op peil. Dit komt door een trouw koperspubliek en misschien ook wel omdat andere kaassoorten ook aanzienlijk in prijs zijn gestegen. De notering blijft ongewijzigd. In deze gezonde markt is de stemming goed.

De noteringen voor de maand maart 2023 zijn als volgt:

Tot zover de nieuwe noteringen. De volgende bijeenkomst is gepland op 7 april 2023.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Cum Laude Awards 2024

Alle winnaars van een platina medaille worden een voor een op het podium geroepen. Bekijk alle winnaars van de Cum Laude Awards hier. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Ferry Wijsman: “Groente is superdivers!”

Ferry Wijsman verzorgde het sponsordiner. Kaas van de boerderij en boerderijzuivel speelt een grote rol in zijn bestaan als chef-kok. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten