Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


Noteringen_januari_BoerenZuivel

Noteringen voor juli 2023

De noteringscommissie is op 7 juli 2023 weer bijeengeweest voor overleg over de notering.

De stemming op de zuivelmarkt is niet positief. De prijzen voor veel producten zakken langzaam weg. Gebrek aan directe vraag is de belangrijkste oorzaak. Er is sprake van vakantiestemming, kopers hebben zich vooraf ingedekt en wachten nu even af. De aanvoer van melk is ook nog ruim, hoewel de piek achter de rug is. Wellicht dat er na de zomer weer wat beweging komt in de vraag en de prijzen wat herstellen. De prijzen voor boerderijmelk blijven overigens nog behoorlijk op niveau, gezien de zuivelmarkt.

Op de markt voor kaas gemaakt op de boerderij is het (ook) rustig. De afzet heeft wel te lijden van het warme zomerweer, maar vooral de markthandel en kaasspeciaalzaken verkopen goed. De meeste kaas die aangevoerd wordt heeft een bestemming. Daarnaast wordt er ook kaas opgelegd om de voorraad van belegen en oude kaas aan te vullen. Sinds vorig jaar is die voorraad steeds krap geweest, maar nu kan het worden aangevuld. De aanvoer ligt de komende maand wel hoger dan de afzet, onder andere vanwege de vakantieperiode. Advies is om de aanvoer van kaas af te stemmen met uw afnemer(s). De commissie kiest voor rust in de markt en heeft besloten de noteringen voor alle soorten onveranderd te laten. De stemming is goed.

Alle noteringen zijn ongewijzigd vastgesteld en luiden dus als volgt:

Tot zover de noteringen van juli, de volgende bijeenkomst staat gepland voor 4 augustus 2023.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

“Ik hoef de mensen echt niet te vertellen hoe ze kaas moeten maken.”

Bert Andreae werkt sinds 1997 bij het COKZ, het Centraal Orgaan voor KwaliteitsZaken. Lees hier het hele verhaal! […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Crowdfunding

Crowdfunding. In 2019 verhuisden Mieke en Gerard Mul, samen met hun jonge kinderen van Drenthe naar Warmond, naar Boerderij Boterhuys. […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Brian Luikel: “Alles van Nederlandse bodem”

Brian Luikel is eigenaar van Restaurant Neder in Alkmaar. “Ik heb nooit een koksopleiding gevolgd." Lees hier zijn verhaal. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten